כזה עוד לא טעמתם • מתכון לגביניות דלעת

 
גביניות במילוי מתוק ומפתיע
גביניות במילוי מתוק ומפתיע צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 08:00 20/02/2014

גביניות במילוי גבינה? משעמם! עז תלם מקבל השראה מפאי הדלעת האמריקאי ומכין מאפים אישיים מבצק שמרים רך ועשיר במילוי דלעת, גבינה לבנה וקינמון. חייבים לטעום כדי להבין

 
 
 
 
 

אנחנו רגילים לקשר את הדלעת למנות מלוחות: היא משתלבת מצוין ברטבים לפסטה, בפשטידות או ברטבים לקציצות, אבל אם תטעמו אותה לבדה, בלי כל תיבול, תגלו שהיא דווקא מתוקה מטבעה. המתיקות הזו לא חמקה מעיניים של האמריקאיים, שמדי שנה, בסביבות חג ההודיה, מכינים קינוח מסורתי שנקרא פאי דלעת ( pumpkin pie) - בציק פריך במילוי של דלעת מעוכה, שברי עוגיות, ביצים ותבלינים. אז את הקונספט של מילוי דלעת בקינוח העברתי למאפה הגביניות שאפשר למצוא בכל מאפייה מקומית. 

 

בישלתי את הדלעת למילוי במיקרוגל, שעושה את החיים קלים במיוחד, אבל אפשר גם להרתיח אותה. אפשר במקום הדלעת לשים בטטה או דלורית, מה שיותר טעים לכם. בסיום האפייה אפשר להבריש בסירופ סוכר חם שיספג במאפה ויתן לו מעטה מבריק.  

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: יותר מ-3 שעות 32 גביניות | רמת קושי: קשה

 

מצרכים לבצק:

500 גרם (½ 3 כוסות) קמח לבן


1 כפית מלח


100 גרם (½ כוס) סוכר


25 גרם שמרית בגרגרים


25 גרם משפר אפייה שמרית


100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות


300 מ"ל (1 כוס+3 כפות) חלב פושר


 

למילוי:

350 גרם דלעת קלופה


3 כפות גדושות גבינה לבנה 5%


4-5 כפות קמח


1/4 כפית קינמון


3 כפות סוכר חום


 

צריך גם:

ביצה טרופה, להברשה


 

אופן הכנה:

 

מתחילים בהכנת הבצק:

  • שמים ¼ כוס מהחלב ביחד עם השמרית ומעט מהסוכר בקערית. משהים 3-4 דקות, עד שעולה קצף לפני השטח.
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד את כל המצרכים לבצק.
  • לשים את הבצק 7 דקות, עד שהוא אחיד, גמיש ודי רך.
  • מתפיחים בקערה מקומחת קלות עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).

 

מכינים את המלית:

  • שמים בקערה את הדלעת, מעבירים למיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה 4 דקות או עד שהדלעת התרככה. מוציאים את המים שנפלטו ומרסקים למחית במעבד מזון או עם בלנדר.
  • מערבבים את מחית הדלעת עם הגבינה הלבנה, הסוכר והקינמון, ואז מוסיפים את הקמח כף אחד בכל פעם  ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים את המלית בקירור עד השימוש.

 

יוצרים את הגביניות ואופים:

  • מוציאים את הנפח מהבצק. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לריבוע בגודל 28 ס"מ.
  • חותכים את הבצק ל16 ריבועים בגודל 7X7 ס"מ (ניתן להתאים את גודל הריבוע לגודל הגביניות שתרצו).
  • במרכז כל ריבוע מניחים כפית מתערובת הגבינה והדלעת, וסוגרים שני קצוות ליצירת גביניה.
  • חוזרים על הפעולה (רידוד, חיתוך לריבועים, מילוי ועיצוב) עם החלק השני של הבצק.
  • מניחים את הגביניות על גבי שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה (במרווחים של כ-5 ס"מ זו מזו).
  • נותנים לגביניות לנוח עד שהן תפוחות ואווריריות, ומחממים תנור ל175 מעלות.
  • מורחים את הגביניות בעדינות בביצה טרופה ואופים 15-19 דקות, עד שהן זהובות וריחניות. במהלך האפיה מחליפים את מיקום התבניות - שמים את התבנית שהייתה למעלה למטה, כדי שיאפו בצורה אחידה.
  • אם רוצים, ניתן לאחר האפייה להבריש את הגביניות בסירופ פשוט של סוכר ומים (1:1) ולפזר מעל אבקת סוכר.

 

 
משפר האפייה מסייע לגביניות לתפוח עוד בתנור ושומר על טריותן לאחר האפייה
משפר האפייה מסייע לגביניות לתפוח עוד בתנור ושומר על טריותן לאחר האפייה צילום : קרן ביטון כהן
 
 

לעוד מתכונים וכתבות של עז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

נשארתם עם עוד חשק לאפות? נסו את המתכונים האלו:

מאפים אישיים במילוי תפוחים ואגוזים
רוגלך מלוחים במילוי גבינות 
עוגת שמרים קראנצ שוקולד

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.