עוגת וויסקי שוקולד פקאן

 
לא, זה לא ישכר אתכם. עוגת וויסקי שוקולד פקאן
לא, זה לא ישכר אתכם. עוגת וויסקי שוקולד פקאן צילום: שירן כרמל
 
עודכן 06:51 23/02/2014
רועי טל

תערוכת וויסקי יוקרתית מגיעה לישראל בתחילת מרץ ואנחנו גילינו שאפשר גם לבשל וגם לאפות עם המשקה החריף שנותן ארומה מתקתקה למאכלים. והפעם, עוגת וויסקי שוקולד פקאן

 
 
 
 
 

הוויסקי - החומר הרטוב שבעוגה - הופך אותה עם הזמן לטעימה יותר (בתקווה שיישאר ממנה משהו). העוגה קלה להכנה ונטולת קמח (שמרו את המתכון לפסח).

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה ו-20 דקות | תבנית 22 ס"מ | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים: 

 

150 גרם (1/2 1 כוסות) פקאנים קלויים


300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר


90 גרם (3/4 כוס) קורנפלור או קמח שקדים


120 גרם חמאה


150 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה


50 מ"ל (1/4 כוס) וויסקי + כוס נוספת להברשת העוגה


250 גרם חלבונים (מ-8 ביצים)


 

אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית.
  • טוחנים את הפקאנים עם מחצית מכמות הסוכר (150 גרם) במעבד מזון.
  • מנפים קורנפלור ומוסיפים לתערובת ומערבבים. 
  • ממיסים חמאה ושוקולד בעזרת בן מארי או במיקרוגל.
  • מצננים מעט ומוסיפים וויסקי.
  • מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר כ-8 דקות לקבלת קצף יציב.
  • מקפלים את הקצף לתערובת החומרים היבשים ומערבבים.
  • מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים שוב.
  • יוצקים לתבנית ואופים שעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • שהעוגה חמה מברישים אותה במחצית מהוויסקי.
  • מצננים ומגישים.
 

המתכון באדיבות השף רועי טל, הבעלים והשף במסעדניית "הום מייד" בתל-אביב

 

תערוכת הוויסקי מבית Whisky Magazine תיערך ב- 5-6 במרץ בגלרייה מאירהוף בתל אביב

 

 

 
 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.