מתכון לחלת דבש עם שקדים

 
חלת דבש
חלת דבש צילום: פיליפ מטראי
 
עודכן 07:07 24/02/2014
אוכל ורק אוכל

ראש השנה כבר חלף מזמן, אבל לא צריך חג בשביל להכין חלה מתוקה ואוורירית, עם ניחוחות של דבש עם שקדים פרוסים מפוזרים מלמעלה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 3 שעות | כמות מנות: 2 חלות יפות | רמת קושי: בינוני 

 

מצרכים לחלות:
1 ק"ג קמח חיטה לבן (מנופה)


50 גרם (1 שקית) שמרית בגרגרים


1 שקית משפר אפיה שמרית


1 כף שטוחה מלח


1 ביצה מספר 2


1/3 כוס (75 מ"ל) שמן קנולה


½ כוס (160 גרם) דבש


¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים


 

מעל החלה שמים:

1 ביצה טרופה, להברשה


5 כפות שקדים פרוסים, פרג או שומשום 


 

אופן הכנה:

  • מערבבים במיקסר עם וו לישה את הנוזלים: שמן, ביצים, מים ודבש.
  • מוסיפים את השמרית, משפר האפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.
  • מוסיפים המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
  • מחלקים הבצק לארבע כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.
  • מכל שני כדורים מכינים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ.
  • מפתלים שני גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שתי הקצוות, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
  • מפתלים את שני הגלילים הנותרים ובאותו אופן מכינים את החלה השניה.
  • מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים, עד להכפלת הנפח. מברישים בעדינות רבה בביצה הטרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים.
  • אופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד שהחלות הזהיבו ונאפו לחלוטין.
    מוציאים ונותנים לחלות להתקרר לחלוטין לפני שחותכים.

 

המתכון מאת אורי שפט לשמרית

 

לעוד מתכוני שמרים מעולים:
לחמניות מקמח מלא ושיפון
לחם יוגורט וזיתים
עוגת שמרים במילוי נוטלה ושוקולד

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.