המאפייה הקסומה • ג'ייקובס, רמת שרון

 
לחמי אמן ג'ייקובס
לחמי אמן ג'ייקובס צילום: יח"צ
 
עודכן 06:56 26/02/2014
עז תלם

באזור התעשייה של רמת השרון מסתתרת לה ג'ייקובס, מאפייה שבה עושים הכל כמו פעם: מלחמים מקמחים שנטחנים במיוחד עבורם וממחמצות מיוחדות בנות כמה שנים, ועד עוגות שמרים מפתות. טעים להכיר

 
 
 
 
 
חיליק אפרים בג'ייקובס
חיליק אפרים בג'ייקובס צילום: יח"צ

מי מאחורי המקום
הבעלים הם משפחת ודש. חיליק אפרים, האופה הראשי, נשוי לשרון ודש, הורים לשני ילדים.

סיפור אישי
חיליק מספר שתמיד אהב לאפות ולבשל. הוא גדל על הריח של המאפים של אמו, לימים הלך ללמוד בתדמור בישול ואפייה, משם שינה כיוון לתחום הקוסטיקה: הייתה לו חנות משפחתית למוצרי פארמה, ובאחד הימים שם פגש את שרון ודש, דור שלישי למשפחת האופים המפורסמת, שלימים תהיה אשתו. משפחת ודש הזמינה אותו להצטרף למאפייה הגדולה שלהם ברמת השרון, מה שמבחינתו הייתה הזדמנות לחזור לתחום שהוא באמת אוהב.


סיפור הקמה של המאפייה
לאחר שסיים לעבוד במאפייה המשפחתית הגדולה, חיליק ייעץ וסייע להקמת מאפיות, ומהעבודה שם הבין שהוא רוצה לחזור אחורה - ולייצר משהו מהרגש: מאפייה שעובדת עם חומרי גלם שונים ומגוונים, ששמה דגש על טכניקות עבודה מסורתיות שכמעט ונשכחו עם השנים. לדברי חיליק, יש משהו שאתה מייצר בשתי ידיים ששונה ממה שמכונה מייצרת. מתוך חזון זה פתח אפרים את ג'ייקובס, לפני שלוש שנים, באזור התעשייה מורשה שברמת השרון.

 

 
במקום מגוון רחב של מאפים
במקום מגוון רחב של מאפים צילום : יח"צ
 

כמה עובדים

שישה עובדים מאחורי הקלעים ועוד שמונה עובדים בחזית שאחראים על מתן השירות והמכירה.

 

עושים אירועים?

מדי פעם, אירועי קייטרינג קטנים מאוד, בפורמט של פינגר פוד.

 
הלחמים במקום כולם עבודת יד
הלחמים במקום כולם עבודת יד צילום: יח"צ

באילו מאפים מתמחים

לחם, באסכולות מערב אירופאיות: יש בג'ייקובס מגוון רחב של לחמי שיפון, על מחמצת טבעית בת כמה שנים טובות. אפרים מספר שהם מתאימים את המחמצת ללחם שהיא מעוניינים לייצר. הצוות עובד עם 6 מחמצות שונות, וכל לחם מקבל את המחמצת שהכי נכונה עבורו. למרות כאב הראש שבדבר, אנשי המאפייה דבקים באסכולה ואף מחמירים ולא מוסיפים שומן, סוכר ואפילו ביצים ללחמים השונים, מה שהופך אותם לטבעוניים לחלוטין.

 

הלחמים מותפחים 24-48 שעות, כך שכולם עוברים תהליך ממושך שמפתח את הטעמים. טווח המחירים ללחם עם חיטה מלאה ב-16 שקלים, ועד 24 שקלים לכיכר של עד ק"ג. לדברי חיליק: "הקמחים שאנחנו משתמשים בהם הם באיכות הכי גבוהה שיש בארץ - שאנחנו משיגים מבעלי טחנות אמינים ומנוסים".

 

מה עוד בתפריט

לחמניות שילדים אוהבים עם קמח מלא, לחמניות שאור, לחמניות במילוי שוקולד, לחמניות צימוקים, קרואסונים, דינישים, פלוטים, עוגיות, והכל נעשה במקום. טווחי המחירים של מאפי הבוקר נע מ-8 שקלים לגבינית ועד ל-14 ש"ח לקרואסון שקדים. טווח המחיר של העוגיות נע בין 32-39 ש"ח לחבילה.

 

בנוסף יש עוגות בחושות ועוגות שמרים במחירים 36-39 ש"ח לתבנית אינגליש קייש. אפשר למצוא במקום גם עוגות עגולות, כגון עוגות גבינה ועוגות פאדג', טארטים, קרמבלים ועוד, במחירים של 46-59 ש"ח. את העוגות ניתן להשיג בימים חמישי ושישי, לקראת סוף השבוע.

 

מי נמצא במעגל הלקוחות של המקום?

המקום מחולק ל-2: החנות והאפייה, וניתן לראות את צוות האפייה בפעולה. יש במקום 4 שולחנות, וקהל הלקוחות רובו מקומי. בשנה וחצי האחרונות התגלה המקום על ידי תושבי הסביבה: מגיעים לקוחות קבועים מהרצליה, רעננה, כפר סבא ותל אביב.

 

כשר?

כן

 

ג'ייקובס, החרושת 19, איזור התעשייה החדש, רמת השרון

טל. 03-5491000 פקס 03-5477682

 

נשארתם עם עוד חשק לאפות? נסו את המתכונים האלו:

מאפים אישיים במילוי תפוחים ואגוזים
רוגלך מלוחים במילוי גבינות 
עוגת שמרים קראנצ שוקולד

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.