עוגיות אלפחורס עם טריק מיוחד

 
אלפחורס
אלפחורס צילום: אריאל עוזרי
 
עודכן 11:23 15/08/2014
אודי לוי

העוגייה שכל-כך מזוהה עם דרום אמריקה מופיעה לא פעם בצנצנות במטבח הישראלי, ובצדק. השף קונדיטור אודי לוי חולק איתנו מתכון עם טריק מיוחד

 
 
 
 
 

אם יצא לכם לטייל בארצות דרום-אמריקה בטח נתקלם באלפחורס, העוגייה המפורסמת בצורת סנדביץ' עם ריבת חלב באמצע. המרקם של האלפחורס (Alfajores) רך ונימוך הודות לקורנפלור ומתקתק אודות למילוי וקישוט הקוקוס שמסביב.

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 20 עוגיות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

250 גרם חמאה, קרה חתוכה לקוביות


1/2 כפית תמצית וניל איכותית


3 ביצים מידה XL


1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר


3/4 1 כוסות (250 גרם) קורנפלור


1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח


1 כפית גדושה (7 גרם) אבקת אפייה


ריבת חלב איכותית למילוי


קוקוס טחון לקישוט


 

אופן הכנה:

 

  • בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה מערבבים את החמאה, תמצית הוניל והביצים.
  • מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר ומערבבים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את הקורנפלור, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות
  • מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה וקורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ.
  • אופים כ-12 דקות בחום בינוני של כ-160 מעלות עד להזהבה קלה ומצננים.
  • מזלפים ריבת חלב איכותית על מחצית מהעוגיות וסוגרים עם החצי שנותר.
  • מצפים את השוליים בקוקוס טחון.
  • שומרים בקופסא אטומה.

 

 

באדיבות שף קונדיטור אודי לוי, מאפה נאמן
לבירור הסניף הקרוב לביתכם בטלפון: 02-6792840


מחפשים עוד מתכוני עוגיות? נסו את אלה:

 

רולדת תמרים גרוזינית

כדורי פיסטוק ואמרטו

וופי-פאי שוקולד במלית שוקולד לבן

 
עוד כתבות במדור מאפים מסורתיים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.