בייגלה מלוח

 
בייגלה מלוח
בייגלה מלוח צילום: אריאל עוזרי
 
עודכן 06:29 11/03/2014
אודי לוי

בריא יותר, פריך יותר, טעים הרבה יותר והכי חשוב: בצ'יק צ'ק. מתכון קל הכנה לבייגלה מלוח שאפשר להכין בבית בלי חומרים משמרים ובלי כמויות גדולות של מלח

 
 
 
 
 

אם תנסו לחפש מה המקור של הבייגלה, מאיזו תרבות הוא הגיע ומי הראשון שהמציא אותו תתקלו בקרב קשה. מצד אחד, יש אלו שאומרים שהמקור בדרום גרמניה. מצד שני, יש את אלו שטוענים שהוא מגיע מחבל אלזס שבגבול בין צרפת וגרמנייה. ספרי היסטוריה מראים כי נזירים הכינו אותם לראשונה כפרס לילדים שלומדים תפילות. יהיה המקור אשר יהיה - מדובר על החטיף הפופולארי ביותר בעולם, כזה שההיסטוריה הולכת איתו שנים אחורה והוא ככל הנראה ישאר איתנו גם בעתיד.

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 40 יחידות בייגלה | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

4 כוסות (1/2 ק"ג) קמח מלא


150 גרם חמאה


2/3 כוס (160 מ"ל) שמן זית


1 כף (15 גרם) מלח


1 כפית (5 גרם) סוכר


1/2 כוס (120 מ"ל) מים


1/2 1 כפות שטוחות (15 גרם) שמרים טריים


1 ביצה


1 כף טחינה גולמית


תערובת זרעים לקישוט (שומשום שחור/קצח/זרעי אניס)


 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מערבבים את כל החומרים מלבד המלח לתערובת אחידה, לשים כ-5 דקות.
  • מוסיפים את המלח ולשים כ-2-3 דקות נוספות.
  • יוצרים חישוקים קטנים בקוטר 3-4 ס"מ במרווחים שווים על תבנית אפייה.
  • מערבבים את הביצה והטחינה ומורחים בעזרת מברשת על הבייגלה.
  • זורעים מעל מתערובת הזרעים.
  • מכניסים לתנור למשך כ-25 דקות עד להזהבה.
  • מקררים על רשת צינון ושומרים בקופסא אטומה.

 

 

באדיבות שף קונדיטור אודי לוי, מאפה נאמן
לבירור הסניף הקרוב לביתכם בטלפון: 02-6792840

 

מחפשים עוד מתכוני עוגיות מלוחות? נסו את אלה:


עוגיות עם קוואקר וגבינת עיזים

עוגיות קשקבל עם פקאנים

עוגיות גבינה במליחות מעודנת

 
עוד כתבות במדור מאפים מסורתיים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.