מתכון לאוזני המן מבצק פרסבורגר

 
אוזני המן
אוזני המן צילום: פיליפ מטראי
 
עודכן 07:02 03/03/2014

הוא אמנם נוהג לעטוף ברכות עוגות פרג, אבל זה לא אומר ששהו השימוש היחיד עבורו. הקונדיטור סטפן לייק עם מתכון לאוזני המן מבצק פרסבורגר, במילוי של שוקולד או פרג

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים וחצי |  40 אוזניים | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לאוזני המן:

4 כוסות קמח (560 גרם)


1/2 שקית או 1/2 קובית שמרית


1/2 שקית משפר לאפיה


כוס אבקת סוכר (100 גרם)


200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות


1 ביצה גודל L


2/3 כוס חלב (160 מ"ל)


גרידה מחצי לימון


1/2 כפית מלח


כף רום


כפית תמצית וניל


 

למלית פרג:

3 כוסות פרג טחון (300 גרם)


1 כוס סוכר (200 גרם)


1 כף דבש


1/4 1 כוסות חלב (300 מ"ל)


1/2 חבילה חמאה (50 גרם)


גרידת מלימון


1 ביצה גודל L


4 כפות אגוזים קצוצים


2 כפות צימוקים בהירים


 

למלית שוקולד ושקדים:

200 גרם שקדים טחונים דק


1 חבילה חמאה רכה (200 גרם)


1 כוס סוכר (200 גרם)


1 ביצה גודל L


1 כוס קורנפלור (150 גרם)


1 חבילת שוקולד מריר מומס (100 גרם)


 

אופן הכנה:

 

אוזני המן:

  • מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח והחמאה עד לקבלת מירקם פירורים.
  • מוסיפים את השמרית (קובייה יש לפורר) ומערבבים עם וו לישה.
  • מוסיפים את המרכיבים הנוספים ולשים עוד 3 דקות במהירות בינונית, תוך הוספת החלב בהדרגה. מקבלים בצק מאוד רך וגמיש, אפילו קצת דביק.
  • מקמחים ומשהים מכוסה במקרר לפחות שעה (אפשר ללילה). בזמן זה מכינים את המלית (בוחרים אחת) שבוחרים ומחממים תנור ל-170 מעלות.
  • על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של כ1/2 ס"מ ובעזרת ספל הפוך קורצים עיגולים.
  • במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה מהמלית וסוגרים בצורת משולש את האוזני המן. מהדקים היטב.
  • מניחים את אוזני המן בתבנית על נייר אפיה. 
  • אופים כ-15 עד 20 דקות, עד שהבצק הזהיב.
  • מצננים על רשת ומפזרים אבקת סוכר.

 

למלית השוקולד:

  • מכניסים את החמאה הרכה והסוכר לקערת מערבל עם וו גיטרה.
  • מערבבים ומוסיפים הביצה והקורנפלור עד לקבלת מירקם אחיד.
  • מוסיפים את השקדים הטחונים ואת השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה.

 

למלית הפרג: 

  • מרתיחים יחד את החלב, סוכר,חמאה, גרידת לימון ודבש. מסירים מן האש.
  • מוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.
  • נותנים למלית להתקרר למשך 10 דקות ומוסיפים את הביצה.

 

למתכונים נוספים לחג פורים

רולדת פרג של מיקי שמו

אוזני המן במילוי פרג

אוזני המן מלוחים של מיקי שמו

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.