עוגיות פאדג' בראוניז

 
נימוחות, טעימות ושוקולדיות להפליא. עוגיות פאדג'
נימוחות, טעימות ושוקולדיות להפליא. עוגיות פאדג' צילום: אריאל עוזרי
 
עודכן 07:26 19/08/2014
אודי לוי

אי אפשר לטעות: עוגיות פאדג' בראוניז הם אחד הדברים הממכרים בתבל. והפעם, מתכון מהיר הכנה של השף קונדיטור אודי לוי עם טוויסט של שוקולד לבן

 
 
 
 
 

אנחנו משוגעים על פאדג' (באנגלית: התרשלות) בכל גרסה אפשרית ובעיקר בקינוחים עשירים. הפאדג', תערובת של שוקולד-חמאה-סוכר, הומצא בארה"ב לפני למעלה מ-100 שנה ומככב עד היום במטבחים מסביב לעולם. הפאדג' הראשון היה בטעם קרמל ועם השנים התווסף לו טעם השוקולד המוכר והממכר.

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 20 יחידות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

350 גרם שוקולד מריר


360 גרם חמאה


5 ביצים מידה L


1/2 1 כוסות (360 גרם) סוכר חום כהה


1/2 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס


50 גרם שוקולד לבן קצוץ גס


 

אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • ממיסים את השוקולד והחמאה על סיר אדים כפול (או במיקרוגל).
  • מסירים את הקערה מהאש/חימום ומוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את האגוזים והשוקולד לבן ומערבבים קלות.

אפשר להכין את העוגיות כבראוניז מרובעות כך:

  • מעבירים את התערובת לתבנית 20X20 או 25X25 ואופים כ-10 דקות.
  • מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-10-12 דקות.
  • מצננים וחותכים לקוביות.

או שאפשר להכין אותן עגולות כמו בתמונה, כך:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • בעזרת כף יוצרים תלוליות על התבנית (ברווחים, העוגייה מתרחבת)
  • אפשר לעטר כל עוגייה בקוביית שוקולד לבן.
  • מכניסים לתנור ואופים כ-10-12 דקות או עד שקצוות העוגייה מתקשות.

 

 

באדיבות שף קונדיטור אודי לוי, מאפה נאמן
לבירור הסניף הקרוב לביתכם בטלפון: 02-6792840

 

מחפשים עוד מתכוני פאדג' ממכרים? נסו את אלה:

 

עוגת פאדג' שוקולד מושחתת

פאדג' שוקולד ופיסטוקים

עוגת פאדג' שוקולד ללא גלוטן

 
עוד כתבות במדור מאפים מסורתיים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.