נחטפות • מתכון לכנפי עוף ברוטב צ'ילי ולימון

 
כנפיים בצ'ילי
כנפיים בצ'ילי צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 06:32 10/10/2017

הן עסיסיות, קלות במיוחד להכנה ומצופות ברוטב צ'ילי מטריף עם שום ולימון. מתכון מעולה לכנפי עוף שכל בני הבית יאהבו

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 60 דקות | כמות מנות: 5-6 מנות | רמת קושי: קל  

 

מצרכים:

1 ק"ג כנפיים חצויות נקיות


2 כפות שמן צמחי


2 שיני שום כתושות


1 שורש ג'ינג'ר בגודל 3 ס"מ, קלוף וקצוץ או מגורר


1/2 כוס רוטב סויה


1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק


מיץ מ-1/2 לימון


חופן עלי כוסברה, קצוצים


 

 

אופן הכנה:

  • לסיר עם מים רותחים מכניסים את הכנפיים ומבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית, עד שהכנפיים שינו צבען. מסננים ונותנים להן להתקרר.

  • מחממים במחבת רחבה את השמן ומטגנים קלות את השום והג'ינג'ר. מוסיפים את רטבי הסויה והצ'ילי המתוק.

  • מוסיפים את הכנפיים למחבת ומבשלים עד שכל הרוטב מצטמצם ועוטף את הכנפיים.

  • סוחטים את הלימון, מערבבים קלות ומוציאים לצלחת הגשה. מפזרים את הכוסברה מעל ומגישים.

  • טיפ: אם המחבת אינה גדולה מספיק ל-1 ק"ג כנפיים, מבשלים את הכנפיים עם הרוטב בשתי נגלות. אופציה נוספת: מערבבים את הכנפיים המבושלות עם הרוטב, מעבירים לתבנים ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות 12 דקות עד הזהבה.

 

המתכון באדיבות רעות כהן, שפית מסעדת עזה 40 בירושלים

לעוד מתכונים בשריים בעולם היין:

תבשיל עוף בכורכום עם תפוחי אדמה
מפרום כרובית במילוי בשר
בורקס בשר ופטריות

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.