מתכון ללחם זעתר נתלש במילוי תרד וגבינה

 
הוא נראה קצת כמו חלה
הוא נראה קצת כמו חלה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 06:46 06/03/2014
עז תלם

הלחם שלא תוכלו להפסיק לאכול • הוא נראה כמו חלה אבל מורכב מכדורים של בצק שמרים רך מצופים בזעתר ושמן זית וממולאים בתערובת של תרד וגבינות

 
 
 
 
 

לחמים נתלשים הם עכשיו הטרנד החזק בעולם האפייה: הם יחסית קלים לעיצוב, עושים רושם מדהים בהגשה ולמען האמת מאוד קשה להפסיק לאכול אותם.

 

זוהי תרומתי הצנועה, שמורכבת מבצק בסיסי וקל, שממלאים בתרד וגבינות, מצפים בשמן זית ובזעתר ואופים. נכון, זה הרבה עבודה, אבל זה שווה כל ביס. אם אתם רוצים לחסוך זמן, אפשר לוותר על המילוי ופשוט לייצר את כדורי הבצק המצופים.

 

 
תלישות במיטבה. משפר האפייה מסייע ללחם לתפוח ולקבל מרקם רך ונעים
תלישות במיטבה. משפר האפייה מסייע ללחם לתפוח ולקבל מרקם רך ונעים צילום : קרן ביטון כהן
 

סוג מתכון: חלבי | זמן עבודה: 40 דקות | זמן כולל: 3 שעותתבנית אינגליש קייש גדולה | רמת קושי: קשה

 

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח לבן (עדיף קמח ללחם)


300 מ"ל מים פושרים


25 גרם (2 כפות גדושות) שמרית בגרגירים


25 גרם (2 כפות) משפר אפייה שמרית


2 כפות שמן זית


קורט מלח


 

מלית תרד:

250 גרם (קופסה קטנה) תרד


2 כפות גבינת קוטג' או גבינה לבנה 5%


150 גרם גבינה בולגרית או פטה, מפוררת


פלפל שחור


 

לציפוי:

½ כוס שמן זית


2 כפות זעתר


 

אופן הכנה:


מתחילים מהכנת הבצק:

  • שמים את השמרים בקערית. מוסיפים אליהם 50 מ"ל מהמים הפושרים ומניחים בצד 2 דקות, עד שמתחיל לעלות קצף.
  • בינתיים מנפים לקערה את הקמח ובוחשים פנימה את המלח ומשפר האפייה.
  • מוסיפים את המים עם השמרים ואת שאר המים, ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים מהקערה ולשים על משטח נקי כ-7 דקות, עד שהבצק מרגיש אלסטי ונעים למגע.
  • מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת נפח (או מתפיחים במקרר למשך הלילה לבצק עם טעם מורגש יותר).

 

ממשיכים למילוי:

  • מבשלים את עלי התרד בסיר עם מעט מים על להבה גבוהה בערך 3 דקות או עד שהעלים התרככו ואיבדו בערך 2/3 מהנפח שלהם. מקררים וסוחטים היטב.
  • מפוררים את גבינת הפטה לקערה, מערבבים עם התרד המבושל וגבינת הקוטג' ומפלפלים בנדיבות (אין צורך להוסיף מלח).
  • מערבבים את הזעתר עם שמן הזית ומניחים בקערה.
     

יוצרים את כדורי התרד ואופים:

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
    מחלקים את הבצק ל-30 כדורים.
  • מרדדים כל אחד מהכדורים על משטח מקומח ליצירת מעין פיתה בעובי 3-4 מ"מ.
  • מחלקים את המילוי באופן שווה בין הפיתות. סוגרים את הבצק מסביב למילוי ומהדקים לצורת כדור.
  • טובלים את הכדורים בשמן הזית עם הזעתר ומסדרים אותם בכמה קומות בתבנית אינגליש קייק.
  • מכסים במגבת ומתפיחים שוב, 45 דקות או עד שתפחו מעט.
  • אופים 45 דקות, או עד שהמאפה הזהיב ותפח יפה.
  • מוציאים מהתנור ונותנים למאפה להתקרר מעט לפני שמגישים.

 

לעוד מתכונים וכתבות של עז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

נשארתם עם עוד חשק לאפות? נסו את המתכונים האלו:

מאפים אישיים במילוי תפוחים ואגוזים
רוגלך מלוחים במילוי גבינות 
עוגת שמרים קראנצ שוקולד

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.