עוגת פרג ושוקולד

 
עוגת שוקולד פרג
עוגת שוקולד פרג צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 09:50 07/03/2014
אפרת ליכטנשטט

אפרת ליכטנשטט מחממת מנועים לקראת פורים ומשלבת שתי אהבות גדולות: שוקולד ופרג לעוגה אחת רכה ונימוחה שמתאימה לסיום כל ארוחה

 
 
 
 
 

אני לא אתפלסף על פרג, אני רק אכתוב שאני מאאאאד אוהבת פרג. ושוקולד - עליו, אתם כבר יודעים את דעתי. ובכן השילוב ביניהם נכתב בכוכבים, את העוגה הזאת הכנתי כבר לפני שנה - מיד כשפורסמה בבלוג המעולה של לימור תירוש והיא מובאת בפניכם בשינויים קלים ( המביא דבר בשם אומרו וגו'...) היא כל כך טובה העוגה הזאת - אין בה כמעט קמח - היא רכה ועסיסית כמו בראוני, אבל אוורירית וקלילה. לימור ציפתה את כולה בשוקולד אבל לדעתי מספיקות כמה טיפות לקישוט ואפילו אותן לא צריך. אל תגלו לאנשים-מוזרים-שלא-אוהבים-פרג, שיש בה פרג - והם לא יגלו לעולם.


אז שיהיה חג שמח?
יאללה בכיף - שיהיה

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות | תבנית 24 או 26 ס"מ | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות


200 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות קטנות


100 גרם (1/2 כוס) סוכר


4 ביצים בטמפרטורת החדר (חשוב! - לא לרמות)


קורט מלח


25 גרם (½2 כפות קמח תופח)


75 גרם (¾ כוס) פרג טחון טרי טרי (אל תשתמשו בשום אופן בפרג מהסופר - מוטב שתכינו עוגה אחרת)


2 כפות אבקת קקאו איכותית


 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  • משמנים תבנית בגודל 22-24 ס"מ. אני השתמשתי בתבנית (אמייל מהממת) בגודל 18X25.
  • שמים שוקולד, חמאה וסוכר בקערה חסינת חום.
  • מניחים אותה על בן-מארי (סיר עם מים כמעט רותחים) ומערבבים בסבלנות ובאהבה עד שהכל נמס והתערובת אחידה ומבריקה (וטעימה!).
  • נותנים לשוקולד להתקרר בטמפרטורת החדר ועוברים להקצפת הביצים:
  • בקערת מיקסר (עומד) שמים ביצים+מלח ומקציפים כ10-7 דקות (כן!) עד שנהיה קצף גבוה ויפהפה.
  • מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים בזרם דק את השוקולד המצונן. מערבבים - אבל לא יותר מידי.
  • מנפים לתוך קערה קטנה את הקמח והקקאו, מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב.
  • מורידים את הקצף והשוקולד מהמיקסר, מוסיפים את תערובת הפרג-קמח-קקאו ובעזרת מרית מקפלים ומערבבים בעדינות, על מנת לא לשבור את הקצף.
  • לא מערבבים יותר מידי - גם אם נראה לכם לא אחיד - זה מסתדר באפייה.
  • מעבירים לתבנית המשומנת ואופים כ-25 דקות.
  • תתחילו לבדוק עם קיסם אחרי 20 דקות.
  • העוגה מוכנה כשיש פירורים לחים על הקיסם והיא יכולה אפילו להיות מעט רטובה במרכז. היזהרו מאפיית יתר!

 

רוטב שוקולד (שוב - בעיניי - ממש לא חובה - סתם תוספת רושם)

 

  • קוצצים קטן 50 גרם שוקולד מריר.
  • שמים בקלחת אמייל ורודה -80 מ"ל שמנת ומביאים לסף רתיחה.
  • מוסיפים את השוקולד וממתינים חצי דקה.
  • מערבבים היטב עד שאחיד ומבריק.
  • מזלפים על העוגה ואפשר גם להגיש בצד כרוטב (ליד הגלידה - ברור).
  • שומרים את העוגה עטופה היטב בטמפרטורת החדר כיומיים ויותר מכך - בקירור; אך העוגה הכי טעימה ביום הכנתה.

 

מומלץ מאד לחמם מעט לפני ההגשה :)

תהנו!

 

 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים לפורים? נסו את אלה:

טארט פרג ושוקולד

טארט אגסים ופרג

אוזני המן במילוי בטטות ובצל מטוגן

 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.