מתכון לסלמון בסגנון שנחאי

 
סלמון שנחאי
סלמון שנחאי צילום: בועז לביא
 
עודכן 06:24 23/08/2015
אבישי בדור

ארוחת צהריים מרעננת ובריאה: פילה סלמון ברוטב אסייתי שיכול להקפיץ את הטעם. מתכון פשוט וטעים של השף אבישי בדור

 
 
 
 
 

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

נתח סלמון טרי, כ- 200 גרם למנה


מעט סויה


1 גזר


1 זוקיני


1 פלפל מתוק אדום


חופן תרד


1 גבעול בצל ירוק


10 עלי בזיליקום


1 שן שום, פרוסה


1 שורש ג'ינג'ר


100 גרם בורגול גס, מבושל


2 כפות שומשום שחור


 

אופן הכנת הבורגול והירקות:

  • חותכים את כל הירקות בצורה ארוכה ודקה, ממש כמו גפרורים.
  • במחבת גדולה מטגנים את השום והג'ינג'ר כדקה.
  • מוסיפים את הירקות הקשים (זוקיני, גזר ,פלפל) ומקפיצים כשתי דקות.
  • מוסיפים את הירוקים (תרד, בצל ירוק, בזיליקום) וממשיכים להקפיץ.
  • מוסיפים את הבורגול ומערבבים כדקה נוספת ומסירים מהאש.

הכנת הסלמון:

  • מחממים מעט שמן זית במחבת ובמקביל מברישים את נתח הדג בסויה.
  • כאשר המחבת חמה מניחים את הסלמון על צד העור וצולים עד שהדג מקבל גוון ורדרד.
  • הופכים את הדג ומטגנים לעוד כחצי דקה.
  • כאשר הסלמון מוכן יש לפזר מעליו מעט שומשום שחור ולהניח על מצע הירקות והבורגול.

 

 

 
 

המתכון באדיבות אבישי בדור, השף הראשי של רשת קפנטו

 

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:

פילה דניס אפוי עם עגבניות טריות

דג מרוקאי אסלי כמו שאוהבים

קארי דגים הודי

 
עוד כתבות במדור מתכוני דגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.