מתכון למקלות זיתים וגבינה

 
במאפיית לחמים משתמשים רק בשמרים טריים
במאפיית לחמים משתמשים רק בשמרים טריים צילום: יח"צ
 
עודכן 18:54 09/03/2014

הם פריכים, ממכרים וטעימים כמו שהם או ביחד עם גבינה לבנה. מתכון למקלות זיתים של האופה אורי שפט

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים 20 יחידות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

540 גרם (¼2 כוסות) מים קרים


50 גרם שמרית (שקית או קובייה)


1/2 שקית (25 גרם) משפר אפייה שמרית


650 גרם (2/3 4 כוסות) קמח חיטה לבן מנופה


150 גרם (1 כוס + כף) קמח שיפון מלא מנופה


25 גרם מלח


30 גרם שמן זית


 

לתוספות:

400 גרם זיתים מגולענים איכותיים (אפשר ורצוי מסוגים שונים - ירוקים ושחורים סגולים)


250 גרם קשקבל או גבינה צהובה אחרת


1 שן שום כתושה


50 גרם קמח דורום או סולת או פירורי לחם (לספיגת הנוזלים של הזיתים)


 

אופן הכנה:

  • יוצקים מים לקערת מיקסר, מפוררים פנימה את השמרים ומערבלים. מוסיפים את שני סוגי הקמחים, מערבלים ומוסיפים מלח ושמן. מערבלים לאיחוד החומרים לבצק. 
  • לשים את הבצק כ-10 דקות עד למרקם חלק ואלסטי. 
  • מערבבים את הזיתים, הגבינה, השום וקמח הדורום. 
  • מוסיפים את תערובת הזיתים והגבינה לבצק. הכי נוח לשלב אותם על ידי חיתוך הבצק תוך כדי החדרתם לבצק. 
  • יוצרים כדור ומניחים בקערה מכוסה לתפיחה ראשונה של כ-20 דקות. 
  • מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק למלבן ברוחב 30 ס"מ ועובי 4-3 ס"מ. חותכים לרצועות ומניחים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה. 
  • מתפיחים עוד כ-30 דקות. מחממים תנור ל-200 מעלות. 
  • אופים 15 דקות, עד שהמקלות זהובים. מוציאים ונותנים להם להתקרר מעט לפני שחוטפים.

 

למתכונים נוספים של אורי שפט:

חלת דבש עגולה

פוקצ'ה איטלקית

מאפה שושנים במילוי גבינות

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.