עוגיות פריכות של פרג ולימון

 
עוגיות פרג לימון
עוגיות פרג לימון צילום: שירן כרמל
 
עודכן 06:24 11/03/2014
קונדיטור ברי סייג

פורים הוא החג של חובבי הפרג, ואותו זהב שחור לאו דווקא צריך להגיע בתוך אוזני-המן. הקונדיטור ברי סייג חולק איתנו מתכון נפלא לעוגיות פרג-לימון פריכות וטעימות

 
 
 
 
 

תמיד כשמדברים על פרג, מישהו חייב לזרוק לחלל האוויר: "אתה יודע שמהפרח של הפרג מפיקים אופיום?" ואני תמיד עונה: "לא בטוח לגבי זה, אבל אין ספק שאני מכור!" אני אוהב פרג בכל צורה ומשתמש בו המון בקונדטוריה, וכמעט בכל סוג מאפה. רק תקפידו לרכוש אותו תמיד טחון טרי טרי (קיים בכל חנות תבלינים כמעט) ולעבוד איתו מיד או לשמור במקפיא. המתכון המוצע לכם כאן הוא שילוב נפלא של פרג לימון שיוצר עוגיות פריכות וטעימות להפליא. אם מתחשק לכם טוויסט מעניין, פזרו מעל פתיתי פרג שלם שיוסיפו פצפוץ עדין בפה.

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 50-60 יחידות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים: 

 

165 גרם חמאה, רכה מאד


80 גרם אבקת סוכר


1 חלבון מביצה בינונית בגודל M


200 גרם קמח


20 גרם פרג טחון


קורט מלח


1 תכולת מקל וניל, חצוי לאורכו


גרדת לימון מ-2 לימונים


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה ואבקת סוכר לקרם חלק.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  • מזלפים מיד בעזרת שק זילוף וצנטר משונן עוגיות בגודל של כ-2-3 מ"מ.
  • אופים בתנור כ-12 דקות או עד שהעוגיות יציבות וזהובות.
  • מצננים היטב ושומרים בקופסא אטומה.
 

המתכון באדיבות הקונדיטור ברי סייג, מרצה בכיר ב"בישולים" - בית הספר הגבוה לקולינאריה

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.