לא רק אוזני המן • מתכון לבעבע בתמר

 
העוגיות עם השם הכי קליט
העוגיות עם השם הכי קליט צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 07:55 12/03/2014
עז תלם

ישן נושן • את עוגיות הבעבע מכינים יהודי עיראק לכבוד פורים כבר מאות שנים. הן פריכות, עגולות ומלאות בממרח תמרים מתוק שאפשר להכין או לקנות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעתיים 20 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים לבצק:

 

3 כוסות (420 גרם) קמח


20 גרם (2 כפות שטוחות) שמרים טריים בגרגרים


1/2 - 3/4 כוס מים פושרים


1/2 כפית מלח


1 כף סוכר


¾ כוס שמן


 

למילוי:

3 כפות מים רותחים


120 גרם תמרים מגולענים (עדיף מזן מג'הול)


1 כף שמן


 

או: 150 גרם ממרח תמרים קנוי


 

לציפוי:

1 ביצה, טרופה


2 כפות זרעי שומשום


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המים. מוסיפים את המים בהדרגה, עד שמתקבל בצק אחיד. לשים לכ-3 דקות, מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך שעה.
  • טוחנים במעבד מזון את התמרים עם המים הרותחים לממרח חלק. אפשר להוסיף מעט מים עד שמתקבל ממרח די אחיד.
  • חותכים פיסות מן הבצק ויוצרים מהן כדורים בקוטר כ-3 ס"מ.
  • יוצרים גומה במרכז, ודוחסים כפית מלית. מהדקים.
  • משטחים את הכדורים לעוגיה דקה ככל הניתן - ניתן לשטח עם כף היד או עם תחתית צלחת
  • מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים במזלג מספר פעמים (מה שמנע מהן לתפוח מדי באפיה). מברישים בביצה ובוזקים שומשום.
  • אופים בתנור 12 דקות או עד שהעוגיות הזהיבו מעט אך לא השחימו.
  • מוציאים ונותנים להן להתקרר לפני שמגישים. ניתן לשמור בקופסה אטומה שבוע.

 

 
פריכות ונעימות
פריכות ונעימות צילום : קרן ביטון כהן
 

לעוד מתכונים וכתבות של עז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

נשארתם עם עוד חשק לאפות? נסו את המתכונים האלו:

מאפים אישיים במילוי תפוחים ואגוזים
רוגלך מלוחים במילוי גבינות 
עוגת שמרים קראנצ שוקולד

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.