משלוח מנות מתוק: עוגת טופי

 
כיף גדול עם עוגת טופי
כיף גדול עם עוגת טופי צילום: נעמי אבליוביץ'
 
עודכן 15:23 12/03/2014
השף הלבן

גם אתם מחפשים מה להוסיף למשלוח המנות שיהיה גם טעים ולא יתפרק עם כל שאר המתוקים? נסו את המתכון הנפלא הזה לעוגת טופי בחושה, אין ספק שתקצרו מחמאות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | תבנית אינגליש קייק | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

2 כוסות קמח


2 כפיות אבקת אפיה


½ כפית מלח


100 גרם חמאה, רכה


¾ כוס סוכר לבן


2 ביצים בגודל בינוני, בטמפרטורת החדר


1 כפית תמצית וניל


1 מיכל יוגורט 4.5% שומן


  

לציפוי טופי:

 

1 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"


½ כוס סוכר חום


1 כפית תמצית וניל


קורט מלח


 

 

אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק.
  • בקערה, מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
  • בקערת מיקסר, מניחים את החמאה והסוכר וטורפים במהירות בינונית עד לבלילה תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ותוך כדי ערבול.
  • מוסיפים את תמצית הוניל והיוגורט ומערבלים.
  • מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים את פני העוגה.
  • אופים עד להזהבה וקיסם המוחדר במרכז יוצא יבש, כ- 60 דקות.
  • מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
  • כשהעוגה התקררה לחלוטין מכינים את הציפוי: מניחים את השמנת המתוקה, הסוכר והמלח בסיר ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב לסירוגין, מעל להבה בינונית.
  • כשהסוכר נמס לחלוטין מניחים לנוזל לרתוח 12-14 דקות.
  • מערבבים פנימה את תמצית הוניל ומסירים מהלהבה.
  • יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומניחים לו להתקשות לפחות 30 דקות לפני ההגשה.
 
 

המתכון באדיבות השף הלבן

 

מחפשים עוד מתכוני פורים? נסו את אלה:

 

עוגיות פרג ולימון פריכות

רולדת פרג מהממת

עוגת פרג שוקולד

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.