עוגת פרג בחושה עם אגסים

 
למה לא כל יום פורים? עוגת פרג בחושה עם אגסים
למה לא כל יום פורים? עוגת פרג בחושה עם אגסים צילום: שירן כרמל
 
עודכן 22:54 12/03/2014
קונדיטור בארי סייג

פורים הוא החג של חובבי הפרג, ואותו זהב שחור לאו דווקא צריך להגיע בתוך אוזני-המן. הקונדיטור ברי סייג חולק איתנו מתכון נפלא לעוגת פרג בחושה עם אגסים מתקתקים

 
 
 
 
 

תמיד כשמדברים על פרג, מישהו חייב לזרוק לחלל האוויר: "אתה יודע שמהפרח של הפרג מפיקים אופיום?" ואני תמיד עונה: "לא בטוח לגבי זה, אבל אין ספק שאני מכור!" אני אוהב פרג בכל צורה ומשתמש בו המון בקונדטוריה, וכמעט בכל סוג מאפה. רק תקפידו לרכוש אותו תמיד טחון טרי טרי (קיים בכל חנות תבלינים כמעט) ולעבוד איתו מיד או לשמור במקפיא. המתכון המוצע לכם כאן הוא גרסה שלי לעוגת הפרג המופלאה והנימוחה של אמא שלי שתמיד קוצרת מחמאות, כאן עם תוספת אגסים

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית אינגליש קייק | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים: 

 

70 גרם חמאה רכה


40 גרם שמן קנולה


170 גרם סוכר לבן 


170 גרם סוכר דמררה


כף תמצית וניל איכותית


3 ביצים גודל מדיום


180 גרם קמח


100 גרם פרג טחון


50 גרם שקדים טחונים


10 גרם אבקת אפיה


200 גרם שמנת חמוצה 15%


1 אגס, מגורד גס


1 אגס פרוס דק לעיטור, כ 2-1 מ"מ


 

אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים במהירות גבוהה חמאה, שני סוגי הסוכרים, שמן ותמצית וניל עד קבלת קרם תפוח ובהיר במשך 2-3 דקות.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב במיקסר עד שהן נטמעות בקרם החמאה ומתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח, השקדים, הפרג ואבקת האפייה ומערבבים ידנית.
  • לבסוף מוסיפים אגס מגורד ושמנת ומערבבים לבלילה אחידה.
  • יוצקים לתבנית אינגליש קייק , מסדרים מעל את פרוסות האגס ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם מעט פירורים.
 

המתכון באדיבות הקונדיטור ברי סייג, מרצה בכיר ב"בישולים" - בית הספר הגבוה לקולינאריה

 

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.