שותים בשמחה • סקירת פורטים ויינות מחוזקים

 
מימין: יין סגנון פורט יקב טוליפ, פרת של יקב פסגות, כרמל וינטג', הר אדמון של יקב אדיר
מימין: יין סגנון פורט יקב טוליפ, פרת של יקב פסגות, כרמל וינטג', הר אדמון של יקב אדיר צילום: יח"צ
 
עודכן 22:54 12/03/2014
עז תלם

חג פורים מצווה עלינו לשתות בשמחה.הזדמנות מצוינת לפתוח יינות מחוזקים - כמו יין רגיל, רק עשיר, מתוק ומשמח יותר. סקירה של 4 יינות מקומיים ו-4 יינות מחו"ל

 
 
 
 
 

>> על פורטים ויינות מחוזקים

Carmel Vintage 2007, יקבי כרמל

 

מה הסיפור שלו: יין אדום מחוזק ייחודי ומתוק בסגנון יינות הווינטג' פורט המיוצרים בעמק הד'ואורו בפורטוגל. יינות הווינטג' אינם מיוצרים בכל שנת בציר והם בעלי פוטנציאל יישון ארוך מאוד בבקבוק. היין מיוצר מענבי פטיט סירה מאזור הרי יהודה. במהלך התסיסה האלכוהולית הוסף כוהל ענבים למיכל ולאחר יממה נסחטו הענבים והיין הועבר ליישון של 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. בוקבק ללא תהליכי הצללה או סינון ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך התיישנותו בבקבוק.

כמה אלכוהול: 18.5%

כשטועמים: ניחוחות עמוקים של פרי סגול וקקאו שפוגשים מתיקות סמיכה ועשירה ואלכוהול מורגש אך משמח.

יתאים למאכלים כמו: פונדנט שוקולד או כקינוח בפני עצמו בסיום הארוחה.

מחיר: 140 ש"ח

 

Non vintage Port Style, יקב טוליפ

מה הסיפור שלו: יין בסגנון פורט שהופק מענבי קברנה סוביניון בשלים מאוד על מנת לקבל מתיקות טבעית גבוהה. במהלך התסיסה הוסף כהל ענבים איכותי (ברנדי), אשר גרם להפסקת התסיסה ושימר את המתיקות הטבעית של הענב. ליצירת יין זה עורבבו יינות מהשנים 2006-2009 (ארבע שנות בציר) אשר יושנו בחביות עץ אלון צרפתיות בנפח 350 ליטר, אשר יובאו במיוחד מחברת "Remy Martin", יצרנית הקוניאק המובילה.

כמה אלכוהול: 18%

כשטועמים: ארומות נעימות של ריבת אוכמניות, שוקולד וקקאו. עשטועמים המתיקות, האלכוהול טעמי הפרי מתאזנים היטב.

יתאים למאכלים כמו: טארט שוקולד מושחת.

מחיר: 115 ש"ח.

 

'פרת', יקב פסגות

מה הסיפור שלו: יין בסגנון פורט המורכב מבלנד של שלוש שנות בציר (בשיטת סולרה) ומשילוב ייחודי של מספר זני ענבי יין איכותיים מכרמים בגובה 850 מטר מעל פני הים. היין יושן בחביות עץ אלון בנות ארבע שנים, כאשר החביות מוצבות בשמש הים תיכונית, תהליך המוסיף ליין ארומות וטעמים מיוחדים.

כמה אלכוהול: 20%

כשטועמים: ניחוחות עמוקים של פרי סגול וקקאו שפוגשים מתיקות סמיכה ועשירה ואלכוהול מורגש אך משמח.

יתאים למאכלים כמו: גבינות כחולות, בראוניז עשירים.

מחיר: 100 ש"ח, בקבוק של 500 מ"ל.

 

הר אדמון (בציר 2008), יקב אדיר

מה הסיפור שלו: יין קינוח הקרוי בשם ההר בצילוי שוכן היקב. יין המורכב מ-40% קברנה סוביניון, 55% שיראז ו-5% שרדונה מבציר מאוחר שגדלים בפלאטו של כרם בן זמרה בגובה 870 מטר מעל פני הים. לאחר תסיסה מבוקרת והגעה לרמת סוכר רצויה, התווסף ליין אלכוהול שעצר את התסיסה. היין יושן בחביות עץ אלון משך 13 חודשים.

כמה אלכוהול: 15.2%

כשטועמים: צבע בהיר ואפרסקי מלווה בריחות של תות שדה, פירות יער ורמז לאשכולית ווניל. מתיקות מאוזנת ונעימה.

יתאים למאכלים כמו: סורבה, פבלובה, עוגות גבינה.

מחיר: 70 ש"ח, בקבוק של 500 מ"ל.

 
מימין: דאו'ז פורט, שרי נקטר, שרי לבן טיו פפה, פורטו קורדוברו
מימין: דאו'ז פורט, שרי נקטר, שרי לבן טיו פפה, פורטו קורדוברו צילום : יח"צ
 

פורט נירוואנהדאו'ז פורטעמק הדורופורטוגל

מה הסיפור שלו: יין מחוזק ממולדת הפורטים אשר יוצר בתהליך ובסלקציה מיוחדת במיוחד עבור התאמה לשוקולד. היקב הרכיב צוות מיוחד של שפים, סומליירים, ייננים ומדענים אשר באמצעות טעימה עקבית ואינספור בדיקות כימיות הגיעו ליין שמבחינתם הוא ההתאמה (וההטעמה) המושלמת.  

כמה אלכוהול: 20%

כשטועמים: סמיך, ארומתי ומתוק, עם ארומות פרי מורגשות וסיומת ארוכה ונעימה.

יתאים למאכלים כמו: כל מה שקשור לשוקולד, בעיקר בראוניז אגוזיות או שוקולד מריר משובח.

מחיר: 98 ש"ח לבקבוק של 500 מ"ל.

 

פורטו קורדוברו Porto Cordovero Fine Ruby Porto

מה הסיפור שלו: פורט כשר באיכות Fine Ruby המיוצר מענבים הגדלים על המדרונות התלולים והסלעיים של הדורו העליון ויובליו על ידי בית הפורטים Taylor Fladgate. מאז ימי קדם בתקופה הרומית גפנים כבר גדלו על הגבעות מרוחקות אלה שבפורטוגל. יין זה התיישן בחביות עץ גדולות וישנות בגודל של יותר מ 20,000 ליטר.

כמה אלכוהול: 20%

כשטועמים: טעמים של דובדבנים שחורים, שזיפים מיובשים, תבלינים ומתיקות טובה שמתאזנת עם חמיצות נעימה.

יתאים למאכלים כמו: טארט טאטן, שוקולד מריר משובח, טארט פרג.

מחיר: 160 ש"ח.

 

שרי נקטר, Gonzalez Byass

מה הסיפור שלו: שרי נקטר - יין מחוזק בסגנון ספרדי, מיוצר על ידי קבוצת גונזלס בייאס, אשר נוסדה ב-1835 בעיר חרז - בירת יינות השרי העולמית, בדרום ספרד. לשם ייצורו, ענבים מזן הפדרו חימנז, המשמשים לייצור הנקטר, מושארים על רצפת הכרם, מיד לאחר הבציר, זאת כדי לגרום לענב לאבד מעט נוזלים. כעבור 7 ימים של ייבוש, נסחטים הענבים והתירוש עובר לתסיסה בבמיכלי נירוסטה. לאחר מכן מחוזק היין לדרגה של 18% אלכוהול, ונכנס למערך של חביות להתבגרות שנמשכת 9 שנים לפחות.

כמה אלכוהול: 18%

כשטועמים: יין מתוק ומרוכז מאוד, עם טעמים בהירים ועדינים שמאוד מזכירים תמרים, תאנים מיובשות, צימוקים ושוקולד.

יתאים למאכלים כמו: תותים בקצפת, קרם קרמל.

מחיר: 189 ש"ח.

 

טיו פפה שרי לבן, Gonzalez Byass

מה הסיפור שלו: יין לבן יבש ומחוזק המיוצר מסחיטה ראשונה של ענבי פלומינו, זן ספרדי מסורתי. לאחר תסיסה מבוקרת מתווסף ליין אלכוהול לחיזוק ומשם ליישון במשך 4 שנים בחביות אמריקאיות, במהלכן מעורבב היין עם יינות מבצירים קודמים בשיטת הסולרה. הליך נוסף המייחד את השרי הוא היווצרות ה'פלור' (flor) , זן מיוחד של שמרים המצוי רק באזור זה, אשר מכסה את היין בחביות בשכבה עבה, המעניקה ליין טעם ייחודי.

כמה אלכוהול: 15.5%

כשטועמים: יין לבן עם יובש מרנין וטעמים וריחות מורגשים של הדרים, וניל לחם קלוי ואפרסק.

יתאים למאכלים כמו: מנות דגים נאים: סושי וסביצ'ה, וגם למנות עוף צלוי וטאפאס שונים.

מחיר: 119 ש"ח.

 

לעוד כתבות של עז תלם בעולם היין:

10 רעיונות למנות שאפשר לבשל עם יין

ג'וב החלומות - ראיון עם יועץ יין

סקירת יינות מחוזקים

 

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.