ללקק עם האצבע: קרם חצילים וסילאן

 
לא תאמינו כמה זה קל להכין. קרם חצילים סילאן ושקדים
לא תאמינו כמה זה קל להכין. קרם חצילים סילאן ושקדים צילום: יעל רייף
 
עודכן 19:42 14/03/2014
יעל רייף

לכל בית יש ממרח ביתי אהוב עליו במיוחד, תתכונו לפגוש את שלכם: קרם חצילים סמיך עם סילאן ואצבעות שקדים מלמעלה. יעל רייף עם מתכון ממכר

 
 
 
 
 

מנה נהדרת ועשירה בטעמים שכיף לאכול בשבת בבוקר לצד לחם קלוי וירקות פריכים או למרוח על פרוסת חלה עבה עם עגבנייה. כאשר החציל השרוף מצטרף לטחינה ונטחן במעבד מזון, מתקבל קרם אוורירי וחלק עם טעם מתקתק בחסות הסילאן. אם לא לוקחים בחשבון את זמן האפייה, מדובר בפחות מחמש דקות עבודה שמניבה מקסימום הנאה וטעמים.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 50 דקות | 6 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים: 

 

2 חצילים בינוניים


¼ כוס גפרורי שקדים


¾ כוס טחינה גולמית


5 כפות סילאן + ½ כפית


 

קורט מלח ופלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  • מניחים את החצילים על נייר האפייה ומחוררים קלות באמצעות מזלג.
  • אופים במשך 20 דקות, הופכים וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות.
  • קולים על מחבת טפלון ללא שמן את גפרורי השקדים עד השחמה.
  • מקלפים בעדינות את חלקו העליון של החציל ומעבירים באמצעות כף את בשר החציל למעבד מזון.
  • מוסיפים את הטחינה, הסילאן, המלח והפלפל.
  • אם אוהבים טעם מעושן, אפשר להכניס למעבד המזון* חלק מקליפת החציל.
  • מעבדים עד לקבלת מרקם חלק.
  • טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים: מסדרים על צלחת את קרם החציל, מפזרים שקדים קלויים ומזלפים את יתר הסילאן.

 

* במקום מעבד המזון אפשר להשתמש בבלנדר מוט.

 
 
עוד כתבות במדור סילאן - כל הכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.