סינייה ירקות בטחינה וסילאן

 
סינייה ירקות בטחינה וסילאן
סינייה ירקות בטחינה וסילאן צילום: יעל רייף
 
עודכן 06:47 20/03/2014
יעל רייף

לפעמים כל מה שצריך הוא מתכון טעים ובריא שמלא נחמה. יעל רייף חולקת איתנו את הסוד שלה לסינייה עם ירקות: הרבה טחינה וסילאן

 
 
 
 
 

גרסה מזינה ובריאה לאחת ממנות הדגל של המטבח הערבי. המנה הנהדרת הזאת שיכולה להוות ארוחה שלמה, טבעונית למהדרין ומכילה ארבעה סוגי ירקות המסיימים את אפייתם באמבטיית סילאן וטחינה. קודם אופים את הירקות בשמן זית ותבלינים, לאחר מכן מאחדים עם הטחינה המתקתקה שמתחממת והופכת לקרם מעודן. האפקט המתקבל הוא הקרמה עדינה בעלת מרקם קל ואוורירי.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 50 דקות | כמות: 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים: 

 

1 ראש כרובית בינוני, מופרד לפרחים


3 עגבניות, חתוכות לרבעים


2 קישואים, חתוכים לרבעים


2 בצלים, חתוכים לרבעים


קורט מלח ופלפל שחור גרוס


7 כפות שמן זית


1 כף סילאן + 2 כפות


קורט טימין טרי


¾ טחינה גולמית


4 כפות מיץ לימון


¼1 כוס מים קרים


 

 

אופן הכנה:  

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  • מעבירים לקערה את פרחי הכרובית, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל, ומעסים בעדינות עד שכל הפרחים נעטפים בשמן הזית.
  • מסדרים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם רבעי העגבניות ונזהרים לא למעוך אותם.
  • שמים באותה קערה את הקישואים, מוסיפים כף שמן זית וקורט טימין טרי, מעסים ומעבירים לתבנית.
  • שמים בקערה נקייה את רבעי הבצלים, מוסיפים כף סילאן, 2 כפות שמן זית ומלח ומעסים בעדינות עד שכל פלח בצל עטוף במרינדה השחומה.
  • מעבירים לתבנית הירקות ואופים במשך 30 דקות או עד שפרחי הכרובית משחימים לגוון כהה והבצל מקורמל. מוציאים מהתנור.
  • מנמיכים את החום ל- 170 מעלות.
  • מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, הסילאן הנותר והמלח.
  • מוסיפים מים בהדרגה תוך עירבוב, עד קבלת תערובת דלילה.

מרכיבים את הסינייה:

  • מעבירים את הירקות האפויים לתבנית עמוקה או פיירקס.
  • שופכים עליהם את הטחינה ומחזירים לתנור למשך 10 דקות או עד שהטחינה משנה את צבעה לחום בהיר מאוד.
 
 
עוד כתבות במדור סילאן - כל הכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.