חיתוכיות ריבת פירות ומרנג פיסטוק

 
כל-כך פשוט להכין וכל-כך טעים לאכול. חיתוכיות ריבת פירות ומרנג פיסטוק
כל-כך פשוט להכין וכל-כך טעים לאכול. חיתוכיות ריבת פירות ומרנג פיסטוק צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 00:13 29/07/2014
אורן גירון

אורן גירון מאתגר לנו את הבוקר עם מתכון צבעוני וטעים לחיתוכים ריבת פירות ומרנג פיסטוק. אל תתנו לשם להטעות אתכם, זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע. טעים, כבר אמרנו?

 
 
 
 
 

שלום לכולם וחג פורים שמח.


אני מקווה כי אתה עוברים את החג והכנתם לחברים ומשפחה משלוחי מנות מנקים מפוצצים בכל טוב. אני כבר לא יכול לראות אוזני המן השנה..


היום נלמד להכין חיתוכיות עשירות ומופלאות. יש משהו בעולם החיתוכיות שהופך את ההכנה לפשוטה וטעימה. שכבות של עונג ומרקם. פריכות, רכות ונימוחות משולבים במתכון שלנו. בצק פריך ועשיר אותו מכינים ואופים כפירורים גסים וצפופים (שטרויזל) בתבנית האפיה, למתן אקסטרה מרקם. עליהם באה קונפיטורה פירות. נצלו את עונת התותים שכעת בשיאה והשתמשו בקונפיטורה עם פירות שלמים. מעל הכל מגיעה שכבת מרנג פיסטוק, או בשמו הצרפתי "דקואז". שיעניק מרקם נימוח ועשיר לכל הסיפור. הקפידו להקציף את החלבון והסוכר לקצף מרנג יציב מאוד ולנפות היטב את השקדים והפיסטוקים הטחונים, עם אבקת הסוכר, לפני הקיפול שלהם למרנג.


הקפידו על אפיה נכונה על מנת לאפות כראוי את שכבת המרנג. יש להקפיד על צינון מלא לפני חיתוך. מומלץ להשתמש לפריסת החיתוכיות בסכין משונן ובתנועות ניסור עדינות. את החיתוכיות מומלץ לשמור בכלי אטום במקרר והתפנק בכל יום מריבוע מקסים של עונג.

 

המשך שבוע נפלא ואפיה טעימה,

אורן גירון

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית 20X20 | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק: 

 

200 גרם קמח תופח


110 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


קורט מלח


50 גרם אבקת סוכר


60 גרם שמנת חמוצה


1 חלמון


  

למילוי:

200 גרם קונפיטורת פירות אדומים


 

למרנג פיסטוק:

80 גרם אבקת סוכר


20 גרם קמח


60 גרם פיסטוקים, טחונים דק


80 גרם חלבונים


80 גרם סוכר


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • משמנים ומרפדים את תבנית האפיה.
  • לבצק: מכניסים את כל החומרים היבשים והחמאה למעבד מזון וטוחנים לפירורים.
  • מוסיפים שמנת חמוצה וחלמון ומעבדים לפירורי לחים ומפזרים על גבי תבנית האפיה.
  • אופים 20 דקות, עד הזהבה חלקית ומצננים.
  • מורחים מעל את קונפיטורת הפירות.
  • למרנג פיסטוק: טוחנים פיסטוק, אבקת סוכר וקמח לאבקה אחידה ומנפים.
  • מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומקפלים לתוכם את שאר החומרים.
  • מזלפים על גבי העוגה בעזרת שק זילוף מצויד בצנתר חלק (או מורחים בעדינת בעזרת פלטה מדורגת).
  • אופים כ-20 דקות עד הזהבה קלה.
  • מצננים ומאבקים באבקת סוכר.
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

מחפשים עוד מתכונים טעימים לחיתוכיות? נסו את אלה:

צרפתיות שובבות: חיתוכיות דבש ותפוז

חיתוכיות לימון מרעננות

חיתוכיות קינמון וחלבה

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.