את הטוב משאירים לסוף: טארט פרג ותפוזים

 
טארט פרג-תפוזים למשקיענים
טארט פרג-תפוזים למשקיענים צילום: שירן כרמל
 
עודכן 06:40 17/03/2014
הקונדיטור בארי סייג

זו קריאה לכל אלו שאוהבים אתגרים במטבח: מדובר על מתכון טעים, קצת מסובך, אבל שווה כל ביס - טארט פרג תפוזים עם בצק פריך

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעתיים | תבנית בקוטר 20 ס"מ | רמת קושי: קשה

 

מצרכים לבצק:

 

130 גרם קמח


50 גרם אבקת סוכר


20 גרם אבקת שקדים


80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


1 חלמון מביצה גודל מדיום


קורט מלח


כפית תמצית וניל איכותית


גרדה מרבע לימון


 

 

מלית פרג:

80 גרם חלב


50 גרם סוכר


30 גרם דבש


30 גרם חמאה


גרדה מרבע לימון


גרדה מרבע תפוז


100 גרם פרג טחון


30 גרם אגוזי מלך, טחונים דק


 

קרם תפוז (לרינג בקוטר 16 ס"מ):

140 גרם סוכר


גרדה מתפוז שלם


2 ביצים שלמות


100 מיץ תפוזים


100 גרם חמאה


1 תכולת מקל וניל 


2 גרם גלטין


10 גרם מים קרים


  

קרמבל פרג: 

25 גרם חמאה


25 גרם אבקת שקדים


25 גרם קמח


25 גרם סוכר דמררה


15 גרם פרג טחון


 

אופן הכנת הבצק:  

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים למעט החלמון עד קבלת פירורים.
  • מוסיפים את החלמון ומאחדים לבצק, מקררים כחצי שעה.
  • מרדדים לעובי 2-3 מ"מ ומניחים בתוך תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. 
  • מקררים שוב כמחצית השעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים אפיה מקדימה עם משקולות כ-20 דקות.

מלית:

  • מרתיחים חלב, חמאה, סוכר ודבש.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה.
  • מצננים במקרר.

קרם:

  • מערבבים ג'לטין ומים ומניחים בצד.
  • בסיר קטן מבשלים תוך ערבוב תמידי את כל החומרים למעט החמאה והג'לטין כ-10 דקות או עד שהתערובת מבעבעת ונוצר קרם יציב.
  • מוסיפים את דיסקית הג'לטין ומערבבים.
  • מקררים את הקרם כ-15 דקות בטמפרטורת החדר ומוסיפים את החמאה, מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שכל החמאה מתערבבת היטב.
  • יוצקים לרינג בקוטר 16 ס"מ ומקררים היטב במקרר או במקפיא.
  • משחררים מהרינג ושומרים בקירור עד השימוש.

קרמבל פרג:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד קבלת בצק.
  • יוצרים מהבצק קוביה בגובה של 1 ס"מ ומקררים היטב כחצי שעה.
  • לאחר מכן חותכים חתיכות או קוביות בגודל 1X1 ואופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • מצננים.

הרכבה:

  • בתוך הבצק האפוי מניחים את המלית, מעל המלית את דיסקית הקרם ומסביב את חתיכות הקרמבל.
  • מאחסנים במקרר עד 3 ימים.
 
 

המתכון באדיבות הקונדיטור ברי סייג, מרצה בכיר ב"בישולים" - בית הספר הגבוה לקולינאריה

 

מחפשים עוד מתכונים עם פרג? נסו את אלה:

עוגיות פרג ולימון פריכות

רולדת פרג מהממת

עוגת פרג שוקולד

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.