מתכון לשושני שמרים במילוי שוקולד

 
בצק חמאתי ועשיר מקבל לתוכו מלית שוקולדית ממכרת
בצק חמאתי ועשיר מקבל לתוכו מלית שוקולדית ממכרת צילום: יח"צ
 
עודכן 05:45 18/03/2014
ברי סייג

הקונדיטור ברי סייג עם מתכון מנצח למאפה אוורירי ונימוח מבצק בריוש במילוי שוקולד. אין דרך טובה יותר לפתוח את היום

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן התפחה: לילה במקרר 2 תבניות קוטר 24 | רמת קושי: קשה

 

מצרכים לבצק:

440 גרם (3 כוסות+2 כפות) קמח


160 מ"ל (2/3 כוס) חלב 3% שומן


2 ביצים מס 2 + 2 חלמונים


120 גרם (1/2 כוס +2 כפות שטוחות) סוכר


1/2 שקית או 1/2 קובית שמרים טריים


1/2 שקיק משפר אפייה שמרית


קורט מלח


160 גרם חמאה


 

למלית קרם פטיסייר שוקולד:

150 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות


100 גרם שוקולד חלב איכותי שבור לקוביות


30 גרם חמאה


200 מ"ל (3/4 כוס+כף וחצי) חלב 3% שומן


60 גרם (1/4 כוס+כף שטוחה) סוכר


2 ביצים מס' 2


30 גרם (3 כפות) קמח


100 גרם פתיתי שוקולד צ'יפס


 

לסירופ סוכר:

120 מ"ל (1/2 כוס) מים


120 גרם (1/2 כוס+כף) סוכר


מעט תמצית וניל


 

להברשה:

1 ביצה טרופה


 

אופן הכנה:

 

מכינים את הבצק:

  • מערבלים את כל חומרי הבצק למעט החמאה במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות. 
  • מוסיפים את החמאה ולשים כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק. 
  • מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה להתפחה.

 

מכינים את המלית:

  • שמים בקערה את השוקולד המריר, שוקולד החלב והחמאה.
  • מביאים 160 מ"ל (2/3 כוס) חלב וסוכר לרתיחה בסיר.
  • בינתיים מערבבים את יתרת החלב עם ביצים וקמח בקערה. 
  • כשהחלב כמעט רותח, יוצקים שליש ממנו אל תערובת החלב והקמח תוך כדי ערבוב מהיר.
  • מוסיפים את תערובת הקמח, הביצים והחלב חזרה אל הסיר (ערבוב בתהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות והוא מונע הפיכת הביצים לביצה מקושקשת). 
  • מבשלים עד לבעבוע תוך כדי ערבוב מתמיד. 
  • יוצקים מיד על השוקולדים והחמאה ומערבבים, היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים.

 

מרכיבים את העוגות ואופים:

  • מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 3-4 מ"מ. 
  • מורחים על כל עלה מחצית מכמות המלית המוכנה ומפזרים שוקולד צ'יפס. 
  • מגלגלים לגליל בקוטר 3 ס"מ, פורסים לפרוסות ברוחב 3-4 ס"מ. 
  • כדי להבטיח שהשושנים לא ייפתחו במהלך האפייה, תוחבים את שולי הבצק אל מתחת לשושנים.
  • מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית או ברינג, שבסיסם מרופד בניר אפייה. מתפיחים בטמפ' החדר כשעה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים כ-30-25 דקות. 

 

מכינים את סירופ הסוכר:

  • שמים בסיר קטן את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות נוספות ברתיחה. מצננים.
  • מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה.

 

למתכונים נוספים היכנסו לאתר שמרית

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.