בקטנה • עוגות עוקץ הדבורה אישיות

 
משפר האפייה מסייע לעוגות לתפוח ושומר עליהן לחות לאורך זמן
משפר האפייה מסייע לעוגות לתפוח ושומר עליהן לחות לאורך זמן צילום: קרן ביטון כהן
 

קינוח אישי חמוד במיוחד: עוגות עוקץ הדבורה בגרסה מוקטנת, בציפוי מתוק של דבש ושקדים ומילוי של קצפת אוורירית

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 3 שעות 12 עוגות אישיות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:

500 גרם (½ 3 כוסות) קמח לבן


1 כפית מלח


100 גרם (½ כוס) סוכר


25 גרם שמרית בגרגרים


25 גרם משפר אפייה שמרית


100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות


300 מ"ל (1 כוס+2 כפות) חלב פושר


 

לציפוי:

75 גרם חמאה


¼ כוס+2 כפות (75 גרם) סוכר


4 כפות דבש


קורט מלח


1 כוס שקדים פרוסים


 

למילוי:

½ 1 מיכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה


2 כפות סוכר


3 כפות אינסטנט פודינג וניל


 

 

 

אופן הכנה:

 

מתחילים בהכנת הבצק:

  • שמים ¼ כוס מהחלב ביחד עם השמרית ומעט מהסוכר בקערית. משהים 3-4 דקות, עד שעולה קצף לפני השטח.
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד את כל המצרכים לבצק.
  • לשים את הבצק 7 דקות, עד שהוא אחיד, גמיש ודי רך.
  • מתפיחים בקערה מקומחת קלות עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).

 

מכינים את הציפוי ויוצרים את העוגות האישיות:

  • שמים את הסוכר, החמאה, הדבש והמלח בסיר קטן. מבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. בוחשים פנימה את השקדים ומניחים בצד.
  • מחלקים את הבצק ל-12 כדורים. משטחים כל כדור למעין פיתה בגודל 8 ס"מ. מנקבים מעט במזלג (שלא יתפח יותר מדי) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, עם רווחים בין פיסות הבצק.
  • מורחים את הציפוי על פיסות הבצק ומניחים להן לתפוח 45 דקות, עד שהתרוממו מעט.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • אופים 20 דקות, עד שהזהיבו מבחוץ ונאפו לחלוטין. מוציאים ונותנים להן להתקרר.

 

בזמן העוגות בתנור, מכינים את המילוי:

  • מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם הסוכר, בערך 3 דקות או עד שהשמנת כמעט יציבה.
  • מוסיפים פנימה את פודינג הוניל וממשיכים להקציף כ-20 שניות, עד שהתקבלה קצפת יציבה מאוד.
  • חותכים את העוגות שהתקררו במרכזן לרוחב (כמו לחמניות), ומחלקים ביניהן באופן שווה את המילוי.
  • סוגרים ומגישים.

 

לעוד מתכונים וכתבות של עז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

נשארתם עם עוד חשק לאפות? נסו את המתכונים האלו:

מאפים אישיים במילוי תפוחים ואגוזים
רוגלך מלוחים במילוי גבינות 
עוגת שמרים קראנצ שוקולד

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.