אצבעות בצק עלים עם שוקולד ובננות

 
פשוט, טעים וממכר. אצבעות בצק עלים עם שוקולד ובננות
פשוט, טעים וממכר. אצבעות בצק עלים עם שוקולד ובננות צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 10:11 23/03/2014
נעה עינת

נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, פותחת לנו את השבוע עם מתכון נפלא וקל שאפשר "לשלוף" כל פעם לפני שמגיעים אורחים: אצבעות בצק עלים במילוי שוקולד ובננה

 
 
 
 
 

המתכון הבא הוא מתכון מטורף ופשוט מושלם!
כמו שאתם יודעים, ורוב העוקבים של העוגות של נעה, אני מכורה לשוקולד. אם אתם מצרפים לשוקולד תוספות כמו תותים או בננות אני מגיעה בריצה, במיוחד כשמדובר על מנה שעטופה בבצק. המתכון הבא קל ומפנק בצורה שאי אפשר להסביר, אבל בכל זאת אנסה: מדובר על שילוב של בצק עלים, בצירוף ממרח לבחירתכם, פירורי שוקולד, שערות חלבה ובננות.

 

סוג מתכון: חלבי/ פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 10-20 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

בצק עלים שהופשר לילה במקרר, חתוך לריבועים או מלבנים


ממרח נוטלה/לוטוס/לואקר/חלבה


שערות חלבה


2-3 בננות, בשלות


ביצה


 

 

אופן הכנה:  

  • מחממים תנור ל-180 מעלות (אם אתם רוצים להגיש חם שהאורחים באים שימו במקרר ותאפו צמוד להגשה).
  • לוקחים ריבוע של בצק עלים, מורחים את הממרח שבחרתם באמצע (לא למרוח הרבה מידי שהוא לא יתפוצץ וישפך החוצה וגם אם כן הרי זה משובח).
  • מניחים על הממרח את התוספת הרצויה, במקרה שלי: בננה ושערות חלבה. 
  • מגלגלים את בצק העלים כך שיעטוף את הממרח והתוספת.
  • מסדרים על מגש אפייה כשהפתח של הגלגול צריך להיות כלפי מטה. כך, האצבעות לא יפתחו במהלך האפייה.
  • טורפים ביצה בקערה קטנה, מורחים על הגב של בצק העלים.
  • מכניסים לתנור, אופים 10-15 דקות, עד להזהבה.
  • מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.

כוס שוקו חם ואתם מסודרים!

 
 
עוד כתבות במדור פותחים את השבוע עם העוגות של נעה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.