מאפינס חלבת פיצוחים וטחינה גולמית עם סירופ סילאן

 
שילוב טעמים מושלם: חלבה, טחינה וסילאן
שילוב טעמים מושלם: חלבה, טחינה וסילאן צילום: יח"צ
 
עודכן 22:14 25/03/2014
רונית רונן והילה לביא

מה דעתכם על מאפינס בריאים, ממש נשנוש שכולו מתיקות טובה באמצע השבוע? קבלו מתכון טעים במיוחד למאפינס חלבה עם פיצוחים, טחינה גולמית וסילאן

 
 
 
 
 

תכירו את Goodies, המעדנייה החדשה של רונית רונן, שם תינתן לאורחים הזדמנות להכנס אל תוך חלל מזמין שמאגד בתוכו את הסיפורים שמאחורי היינות, הגבינות, הנקניקים ושאר המוצרים שכולנו כל כך אוהבים. מתוך ספר המתכונים הפרטי שלה, היא חולקת איתנו מתכון נפלא למאפינס עם חלבה ופיצוחים

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 10 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים: 

 

2 ביצים


1/2 כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר לבן


1כפית תמצית וניל


3/4 מיכל (130 גרם) שמנת חמוצה


4 כפות (60 מ"ל) שמן צמחי


3/4 כוס (110 גרם) קמח לבן


1/2 כפית אבקת אפייה


מעט מלח


200 גרם חלבה עם תוספת פיצוחים, מפוררת גס


1/4 כוס (50 גרם) טחינה גולמית


1/2 כוס סילאן


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור אפייה ל 170 מעלות.
  • מערבבים בקערה בעזרת מטרפה את הביצים, סוכר, תמצית וניל, שמן ושמנת חמוצה.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה ומלח.
  • מנפים את החומרים היבשים אל הקערה הראשונה באיטיות.
  • משמנים תבניות מאפינס. מוזגים מהבלילה לתוך תבנית המאפינס עד לגובה שליש שמים שכבת פירורי חלבה ומכסים עד גובה שני שליש בתערובת.
  • על גבי כל מאפינס מוזגים כפית קטנה של טחינה גולמית ומערבבים מעט בעזרת קיסם.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים למשך כ-25 דקות עד שהמאפינס שחומים קלות, יציבים למגע וכאשר נועצים קיסם הוא יוצא לח עם מעט פירורים.
  • מוציאים ומיד מזלפים כף סילאן כשהמאפינס עוד חמים.
 

Goodies

טשרניחובסקי 5

טלפון: 074-7021216

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות בחושות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.