עוגת תותים פירורים

 
תביאו את כל התותים מהמקרר! מכינים עוגת תותים פירורים
תביאו את כל התותים מהמקרר! מכינים עוגת תותים פירורים צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 22:42 25/03/2014
אפרת ליכטנשטט

התותים עכשיו זולים ושמנמנים ובטח יש לכם עכשיו קופסא במקרר של כאלה רכרוכיים שכבר פחות מתחשק לאכול.. אז קוצצים אותם קטן ומכינים עוגה (או מאפינס), הריח שלה משגע והיא מושלמת לארוחת בוקר מהירה עם... קפה, ברור!

 
 
 
 
 

יאאא איזו עוגה כיפית אני הולכת להכיר לכם! עוגה בחושה שמכינים בכמה דקות, עם 50% קמח מלא, טבעונית (אבל אם בא לכם היא יכולה להיות חלבית וחמאתית). התותים עכשיו זולים ושמנמנים ובטח יש לכם עכשיו קופסא במקרר של כאלה רכרוכיים שכבר פחות מתחשק לאכול.. אז קוצצים אותם קטן ומכינים עוגה (או מאפינס), הריח שלה משגע והיא מושלמת לארוחת בוקר מהירה עם... קפה, ברור. מבוסס על מתכון מהבלוג המקסים the faux martha

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעהתבנית 25X18 או 12 מאפינס | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים לפירורים:

 

⅓ כוס קמח מלא


¼ כוס קמח רגיל


3 כפות סוכר דחוסות חום כהה


½ כפית קינמון


¼ כפית מלח


3 כפות שמן רגיל [או 45 גרם חמאה מומסת]


2 כפות מייפל אמיתי



לעוגה:

½ כוס קמח מלא


½ כוס קמח רגיל


½ כוס קוואקר להכנה מהירה [או עוד חצי כוס קמח מלא]


½1 כפיות אבקת אפייה


¼ כפית סודה לשתייה


¼ כפית מלח


1 בננה קטנה בשלה ומעוכה [או ביצה]


¼ כוס מייפל אמיתי


⅓ כוס סוכר חום כהה


¼ כוס שמן רגיל [או 55 גרם חמאה מומסת]


¾ כוס חלב קוקוס [או יוגורט רגיל]


½1 כוסות תותים חתוכים לקוביות


 

 

אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל180 מעלות טורבו.
  • לפירורים: מערבבים היטב את כל חומרי הפירורים ומפוררים בעזרת מטרפה או מזלג.
  • לעוגה: מערבבים את כל החומרים היבשים - קמחים, קוואקר, אבקת אפייה, סודה ומלח - בקערה גדולה ומניחים בצד.
  • מערבבים במטרפה את כל החומרים הרטובים - בננה, מייפל, סוכר, שמן וחלב קוקוס.
  • מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים קלות. מוסיפים את התותים הקצוצים ומערבבים עד לאחידות ולא יותר מידי.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת או למאפינס- בעזרת כף גלידה קפיצית - עד ¾ מגובה עטרות הנייר.
  • מפזרים את הפירורים מעל העוגה/מאפינס .
  • אופים את העוגה כ־40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש (יבש!) את המאפינס אופים כ־25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  • מקררים לטמפרטורת החדר לפני שפורסים שומרים חצי יום בחוץ בקופסא אטומה ויותר מכך-בקירור מחממים מעט לפי ההגשה.
 
אפשר גם בצורת מאפינס
אפשר גם בצורת מאפינס צילום : אפרת ליכטנשטט
 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

 
 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.