טארט שוקולד חלבה כשר לפסח

 
בצק פריך ללא קמח! טארט שוקולד חלבה
בצק פריך ללא קמח! טארט שוקולד חלבה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 04:39 31/03/2014
אורן גירון

אורן גירון כבר מריח את פסח ורוקח לנו רעיונות נפלאים לקינוחים מתוקים לחג. השבוע הוא חולק איתנו מתכון לטארט שוקולד חלבה שיטריף את האורחים

 
 
 
 
 

 

שלום לכולם,

 

פסח בפתח ואיתו לחץ הכנות ואירוח. מתכונים מכל עבר, חדשים, וותיקים, מיוחדים יותר או פחות ושוב...לחץ.

אני בוחר ללכת על בטוח. עם מתכון מנוסה ובדוק לטארט על בסיס בצק פריך כשר לפסח שיכול להתאים למגוון מאוד רחב של שימושים, תחתיות לעוגות אחרות, בסיס לעוגיות ומה לא?

 

הבצק שלנו משלב בתוכו תערובת של שני עמילנים (קורנפלור/קמח תפוחי-אדמה ועמילן טפיוקה- להשיג בבתי טבע או במחלקות האפיה ללא גלוטן) ואגוזים טחונים דק. ההמרה של הקמח בעמילנים הנ"ל מניבה בצק איכותי ונוח לעבודה עם טעם משובח. בהכנתו תוכלו להשתמש בכל סוג של אגוז טחון (אבל ממש דק- לאבקה) על מנת לקבל כיווני טעם אחרים. שימו לב שיש נוכחות של חלבון בבצק על מנת לקבלו יציב יותר באפיה ופחות מתפורר.

 

מאחר ואנו מכינים בצק נטול גלוטן (כן, מתאים גם לחולי צליאק!) אין חשש מעיבוד יתר ממנו אנו חוששים בהכנת בצק קלאסי. לכן עבדו את הבצק עד אשר הוא אחיד וחלק ותנו לו מנוה בת שעתיים בקירור.

לאחר מנוחה, רידוד ואפיה, נקרוץ אותו לצורת תבנית הטארט ונרכיב מעליו את המילוי: מילוי עשיר של חלבה שנאפה אפיה קצרה לייצוב ומקבל מעליו שכבת גנאש מבריקה ודחוסה של שוקולד-נוגט. אל תוותרו על הגלוקוזה במתכון - היא אחראית על מרקמו האלסטי של הגנאש והברק הנפלא שלו וניתן להשיג אותה בחנויות המתמחות בבישול.

 

הקפידו לצנן היטב את הטארט לפני ההגשה. אין מניעה, ואפילו אולי עדיף, להכינו יום-יומיים מראש, ולקבל תוצאה יציבה ומשובחת. ספרו איך יצא והעלו תמונות לעמוד הפייסבוק!

 

הכנות פסח נעימות ושבוע מקסים ואביבי!

 

אורן גירון

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית 20X20 | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק:

 

100 גרם קורנפלור


120 גרם עמילן אורז


100 גרם אגוזי לוז


80 גרם אבקת סוכר


100 גרם חמאה


30 גרם חלבון


 

למילוי חלבה:

150 גרם חלבה


2 ביצים


50 מ"ל חלב


80 מ"ל שמנת מתוקה


כפית משחת וניל


6 גרם קורנפלור


 

לציפוי שוקולד- נוגט:

150 גרם שוקולד מריר


60 גרם אבקת נוגט


80 גרם שמנת מתוקה


20 גרם גלוקוזה


קורט מלח


 

אופן הכנת הבצק:

  • במעבד מזון טוחנים את כל החומרים היבשים והאגוזים לאבקה דקה.
  • מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים לפירורים.
  • מוסיפים את החלבון ומעבדים לפירורים לחים.
  • עוטפים ומצננים ל-1/2 שעה.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ ס"מ, דוקרים היטב ומרפדים תבנית 20X20 ס"מ ומקפיאים.
  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • אופים 20 דקות עד הזהבה קלה.

למילוי חלבה:

  • במעבד מזון טוחנים את כל החומרים לתערובת חלקה ואחידה ומעבירים אל התבנית.
  • אופים בחום של 180 מעלות כ-12-10 דקות, להתייצבות קלה.
  • מצננים היטב.

לציפוי שוקולד:

  • מרתיחים שמנת, גלוקוזה ומלח ויוצקים על השוקולד.
  • מערבבים להמסה ומוסיפים נוגט.
  • יוצקים על מילוי החלבה שבתבנית ומחזירים לייצוב בקירור.
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 
 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.