עוגת גבינה ואגסים ללא קמח

 
תזהרו - זה ממכר
תזהרו - זה ממכר צילום: דניאל לילה
 
עודכן 22:15 03/04/2014
מיכל מוזס ואיוונה ניצן

מתכון נפלא ומרשים לחג הפסח: עוגת גבינה מתקתקה עם אגסים צלויים בדבש וקלתית שעשויה כולה משקדים טחונים. מרשים לליל הסדר ונפלא כפרוסה מתוקה בהמשך החג

 
 
 
 
 

קלתית השקדים הזאת יכולה להיות בסיס לכל מלית שאתם רוצים: קרם פטיסייר ופירות, מוס שוקולד או כל מלית עסיסית אחרת שעולה על הדעת. שימו לב: לפני האפייה משטחים את הקלתית טלאים-טלאים לתוך התבנית מכיוון שבצק על בסיס שקדים לא ניתן לרידוד כמו בצק פריך רגיל.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | תבנית בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לאגסים המוזהבים:


7 אגסים קלופים


לסירופ:


400 גרם (2 כוסות) סוכר


480 מ"ל (2 כוסות) מים


מיץ מ-1/2 לימון


1/2 מקל וניל (לא חובה)


 

להזהבה:
150 גרם (7 כפות) דבש


 

לקלתית שקדים:
200 גרם (2 כוסות) קמח שקדים


80 גרם חמאה מומסת


75 גרם (6 כפות) סוכר


 

למלית גבינה:
1 מיכל גבינת שמנת פילדלפיה או מסקרפונה


1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%


½1 גביעים (300 מ"ל) שמנת חמוצה


3 חלמונים


110 גרם (1/3 כוס) דבש


קליפה מגוררת מ-1/2 לימון (או תפוז)


 

אופן הכנה:

  • מבשלים את האגסים: מביאים את כל חומרי הסירופ לרתיחה עדינה. מבשלים דקות אחדות עד לקבלת סירופ.
  • מוסיפים אגסים, מכסים למחצה את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך (אם המים לא מכסים את האגסים, אפשר להוסיף עוד מים).
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מוציאים את הליבה והגרעינים של 5 מן האגסים בעזרת קישואן/תפוחן.
  • שניים מהאגסים מותירים עם הליבה (לקישוט).
  • את כל האגסים פורסים לאורך לעובי 2-3 מ"מ.
  • מניחים בתבנית ומברישים בדבש.
  • צולים בתנור כ-15 דקות להזהבה.
  • מכינים את הקלתית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים את כל חומרי הקלתית במיקסר עם וו גיטרה או במזלג רק עד לאיחוד ומשטחים בתבנית (על התחתית והדפנות) בעזרת הידיים.
  • אופים אפייה ראשונית כ-10 דקות עד שהקלתית אפויה אך לא זהובה. אם במהלך האפייה השוליים מתחילים לצנוח מטה למרכז הקלתית, מהדקים אותם חזרה בעזרת החלק הקמור של כף. מצננים לטמפ' החדר.
  • מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי מלית הגבינה במטרפה לקבלת מרקם אחיד.
  • מרכיבים ואופים: מניחים את פרוסות האגסים האפויות על הקלתית.
  • שומרים את פרוסות האגס שנחתכו מהאגסים עם הגרעינים והליבה לעיטור העוגה.
  • יוצקים את תערובת הגבינה על האגסים.
  • אופים 25 דקות - המלית לא תהיה יציבה לגמרי וזה בסדר. מצננים ומאחסנים במקרר למשך לילה.
  • שומרים את העוגה יומיים במקרר (יום נוסף כבר יגרום לקלתית להירטב מחומרי המלית ולאבד את הפריכות).
  • לפני ההגשה מעטרים את פני העוגה בפרוסות האגס ששמרנו בצד.

 

 

פאטי גאטו - חברה שמפיקה מסיבות קונספט מתוקות
לפרטים נוספים והזמנות צרו קשר:
054-3975228 | 052-3848711
sales@petitgateau.co.il

 

לעוד מתכונים לפסח כנסו לאתר על השולחן

 

מחפשים עוד קינוחים נפלאים עם שקדים? נסו את אלה:

 

עוגיות שקדים נמסות על הלשון

מאפינס מייפל וקינמון ללא קמח

בראוניז ריבת חלב וגבינה ללא קמח

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.