פסח בפתח: עוגיות שקדים ללא קמח

 
עוגיות שקדים ללא קמח
עוגיות שקדים ללא קמח צילום: דניאל לילה
 
עודכן 15:31 02/04/2014
שי לי ליפא

שי לי ליפא מכינה לקראת הפסח עוגיות שקדים מושלגות שהן חגיגה לכל אוהבי השקדים והמרציפן. הן נטולות קמח ולכן מתאימות גם לפסח וגם לנמנעים מגלוטן

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 20 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1 חלבון מביצה גדולה (L)


200 גרם (2 כוסות) שקדים טחונים


100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר


1/2 כפית אבקת אפייה


1 כף מי ורדים (לא תמצית)


 

לציפוי:
אבקת סוכר


 

 
המתכון מתוך הספר החדש של שי-לי ליפא
המתכון מתוך הספר החדש של שי-לי ליפא צילום: דניאל לילה

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מקציפים חלבון עם מטרפה ידנית בקערה עד שנוצר קצף נוזלי ורך.
  • מוסיפים שקדים טחונים, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומי ורדים ולשים בידיים לבצק אחיד ומעט דביק.
  • יוצרים כדורים בקוטר 2 וחצי ס"מ ומגלגלים באבקת סוכר.
  • מניחים במנז'טים מספר 1 וחצי ס"מ ומסדרים בתבנית.
  • אופים בתנור החם 15-12 דקות עד שהעוגיות זהובות. מצננים היטב.
  • שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
 
 

לרכישת הספר "המטבח הבלקני שלי"

 
 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.