פשוט וקל • מצות ממולאות בבשר

 
מצות ממולאות בשר
מצות ממולאות בשר צילום: דניאל לילה
 
עודכן 10:51 06/04/2015
שי-לי ליפא

שי-לי ליפא מלמדת אותנו איך להכין בקלות ובמהירות את הממולאים של חג הפסח: מצות ממולאות בבשר. ארוחה מצוינת לשלוף באמצע טיול במקום סנדביצ'ים

 
 
 
 
 

את הממולאים האלה אוכלים אצלנו לאורך כל חול המועד, ואם נוסעים בחג לטיול - הם מצטרפים לצידנית במקום הסנדוויצ'ים.

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 20 ממולאים | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים למלית:

 

3 כפות שמן זית


1 בצל בינוני, קצוץ דק


1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי


1 ביצה


1/3 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק


מלח ופלפל שחור גרוס


 

לציפוי:
3 ביצים טרופות


 

לטיגון:
שמן


 

 
המתכון מתוך הספר החדש של שי-לי ליפא
המתכון מתוך הספר החדש של שי-לי ליפא צילום: דניאל לילה

אופן הכנה:

  • מכינים את המצות למילוי: מרטיבים מצות במים, עוטפים במגבת ומניחים להן להתרכך ולהתגמש.
  • בינתיים מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית.
  • מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהבצל רך.
  • מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי בחישה ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו.
  • מבשלים עוד כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שאין נוזלים במחבת.
  • מעבירים לקערה ומצננים היטב.
  • מוסיפים ביצה ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • ממלאים ומטגנים: חוצים את המצות בעזרת סכין חדה. מניחים כף מלית לרוחב כל חצי מצה ומגלגלים לגליל.
  • טובלים את הממולאים בביצה ומנערים מעודפים.
  • יוצקים שמן בגובה 1 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית.
  • מניחים את הממולאים במחבת כשהתפר כלפי מטה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהם זהובים.
  • מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • מגישים קר, חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
  • להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

 

 

לרכישת הספר "המטבח הבלקני שלי"

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.