איך מכינים בבית אגרול ויאטנאמי

 
אגרול ויטנאמי
אגרול ויטנאמי צילום: fotolia
 
עודכן 11:47 10/04/2014
תומר ויסהוף

שף תומר ויסהוף חולק איתנו רעיון מפתיע למנה כשרה, בריאה וטעימה לפסח - אגרול לא מטוגן מלא בירקות ברוטב טעים וממכר

 
 
 
 
 

אוטוטו חג הפסח נוחת עלינו עם כל הבעיתיות והאיסורים. אני מודה שהאוכל המסורתי בשולחן החג כבר משעמם ודורש איזשהו ריענון והכנסת עניין.

 

מצאתי פיתרון מרענן ושונה מאד מכל מה שחשבתם שתמצאו על שולחן החג: מדובר על מתכון כשר לפסח לכל השומרים, בריא למדי, לא משמין ואפילו עונה על הבקשות של כמה מחברי הטבעונים (אף אחד לא מושלם). גבירותיי ורבותיי קבלו את האגרול ויאטנאמי!

 

באופן לא מפתיע, האגרול מגיע מויאטנם וניתן למצוא אותו בצורות רבות ומגוונות החל מאגרול "חי" עם ירקות טריים ולא מבושלים ועד לאגרול מטוגן, מאודה או אפוי. לגבי המילוי שלו גם שם מספר האפשרויות גדול למדי, החל מירקות בלבד ועד לשרימפס, בקר ועוד. במתכון כאן, בחרתי להשתמש בירקות שעוברים נגיעה קלה במחבת ווק עם תיבול אופייני. את האגרול אני בוחר להגיש ללא טיגון או אידוי, פשוט לגלגל ולהגיש. כך נשמרים הטעמים בצורה מייטבית. את דפי האורז ניתן למצוא בכל חנויות הטבע ואף במספר סופרים "רגילים".

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 12 יחידות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:


12 דפי אורז בקוטר 16 ס"מ


 

למילוי:
2 גזרים, קלופים וחתוכים לגפרורים (ג'וליינים)


3 שיני שום, פרוסות דק


1/2 סלסלה של פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות


1/2 כרוב לבן, חתוך לפרוסות


1 כפית ג'ינג'ר, פרוס לגפרורים דקיקים


1/2 כפית גבעול למון גראס, קצוץ דק-דק


3/4 כוס בצל ירוק, חתוך לטבעות


2 כפות בוטנים קלויים, קצוצים


3 כפות שמן קנולה


2 כפות רוטב סויה


1/2 כפית שמן שומשום


מלח ופלפל שחור


 

לרוטב:
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק


1 כף רוטב סויה


2 כפות שמן זית


1/2 כפית ג'ינג'ר, פרוס לגפרורים דקיקים


1 כפית בצל ירוק חתוך לטבעות דקות


 

 

אופן הכנה:

 

• מחממים מחבת ווק (אפשר מחבת רגילה עם אין לכם) עם שמן הקנולה עד שהשמן חם מאד מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים כחצי דקה.

 

 
צילום : תומר ויסהוף
 

 

  • מוסיפים לפי הסדר ומקפיצים כל פעם לאחר הכנסת כל מרכיב: גזר, כרוב, פטריות, ולמון גראס ומקפיצים ללא הבטונים והבצל ירוק.

 

 
צילום : תומר ויסהוף
 

 

  • מוסיפים את שמן השומשום ורוטב הסויה, מקפיצים מעט ומתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל.
  • לקראת סיום מוסיפים את הבוטנים והבצל הירוק מקפיצים ומורידים מהאש, מעבירים לצלחת ומניחים להתקרר כשעה בטמפ' החדר.
  • מכינים בינתיים את הרוטב, מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת רוטב אחיד. זהו.
  • לאחר שהמילוי התקרר מתחילים במילוי: משרים בכל פעם דף אורז אחד בלבד בקערה עם מים קרים כדקה עד שהוא מתרכך.

 

 
צילום : תומר ויסהוף
 

 

  • פורסים על משטח העבדה מגבת נקיה ומעבירים את דף האורז בזהירות אל המגבת, פורסים את הדף והופכים אותו על מנת שיספגו המים משני צדדיו.
  • מניחים בשליש התחתון (הפונה אליכם) של הדף ככף עד כף וחצי מהמילוי ומסדרים אותו, תוך כדי השארת שוליים של כשני ס"מ מהצדדים, כאשר הרוחב של המילוי יהיה בערך שני ס"מ.

 

 
צילום : תומר ויסהוף
 

 

  • מקפלים את חלק הדף הקרוב אליכם על המילוי ולאחר מכן את שני הצדדים על המילוי, ולבסוף מגלגלים תוך כדי הידוק עדין, את האגרול על המגבת עד לסוף הנייר.
  • נייר האורז הופך לדביק לאחר מגע עם מים מה שעוזר מאד למלאכת הגילגול של האגרול.

 

 
צילום : תומר ויסהוף
 
צילום : תומר ויסהוף
 
עוד כתבות במדור מהמחבת לצלחת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.