לשולחן הסדר • יינות חדשים מיקבי בוטיק

 
יין על שולחן החג
יין על שולחן החג צילום: Fotolia.com
 
עודכן 22:42 12/04/2014
אוכל ורק אוכל

לקראת חג הפסח יקבי הבוטיק של ישראל מוציאים יינות חדשים. בציר חדש ליין האהוב מש"ק יתיר, יינות כשרים לפסח מבורדו ואלזאס, יין דגל חדש ביקב גבעות ועוד חדשות היין

 
 
 
 
 
מש"ק 2010, יקב יתיר
מש"ק 2010, יקב יתיר צילום: יח"צ

יין חדש מבית יקב יתיר: מרלו/שיראז/קברנה סוביניון 2010

יין אדום יבש המורכב מ-27% מרלו, 39% שיראז, 23% קברנה סוביניון ו-11% מלבק, ממספר חלקות כרמים ביער יתיר בגובה 650 עד 900 מטר. הרכב הזנים משתנה משנה לשנה בהתאם לאופי הבציר במטרה להבליט את האופי ה'יתירי' ומיוחדות האזור וכרמיו. היינות מהכרמים השונים התבגרו בנפרד בחביות עץ אלון במשך שנה לפני יצירת הממסך הסופי.

 

צבע היין ארגמני, ניחן בבשומת המזכירה שזיף בשל, מעט עשן ותבלינים. טעמו פירותי, בשל, בעל גוף בינוני. מתאים להמשך יישון לטווח של חמש שנים ויותר. ילווה היטב מנות בשר, אומצות ופסטות עם רוטב בשר. מחיר: 110 שקלים.

 

 

 

 
יינות חדשים יקב ויתקין: מסע ישראלי לבן, פינו נואר וקברנה פרנק
יינות חדשים יקב ויתקין: מסע ישראלי לבן, פינו נואר וקברנה פרנק צילום : יח"צ
 

יקב ויתקין משיק שלושה יינות חדשים

 

מסע ישראלי לבן 2013

יממסך ים-תיכוני מקורי של ארבעה זני ענבים:30% רוסאן, 30% ויונייה ממרגלות הרי יהודה, 30% קולומבאר מגפנים בוגרות ללא השקיה, ו- 10% גוורצטרמינר מאזור בנימינה למרגלות הר הכרמל. חלק מהזנים- רוסאן ו-ויוניה תססו בחביות עץ אלון חדשות גדולות בנפח 350 ליטר. כל יין המשיך להתבגר מספר חודשים על השמרים טרם יצירת הממסך. היין מתאפיין ברעננות מצוינת עם ארומות הדריות בולטות ונגיעה טרופת של אננס ופסיפלורה. מתאים ללוות סלטים קרים, פסטות, מאכלי עוף ודגים. להגיש קר. מחיר: 75 ש"ח.

  

ויתקין פינו נואר 2011

יין אדום יבש זני מ-100% ענבי פינו נואר שנבצרו במורדות הרי יהודה, מכרם בגובה של כ- 600 מטרים. הענבים נבצרו בבציר ידני לילי, לארגזים קטנים בשני מועדים שונים והותססו בנפרד על מנת לשלב רעננות ובשלות פרי ביין הסופי. לאחר הסחיטה היין התבגר בחביות עץ צרפתי גדולות למשך כ-10 חודשים בלבד. היין שהתקבל בעל מאפיינים זניים ברורים והמצליח לשלב היטב גוף עשיר לצד טעמי פרי מובהקים. יתאים למגוון מנות, מתבשילים ועד בשל צלוי. מחיר: 95 ש"ח. 

 

ויתקין קברנה פרנק 2010

ממסך של 92% קברנה פרנק ו 8% פטיט ורדו, שמגיע כולו מכרם יחיד במורדות המזרחיים של רכס הרי מירון בגליל העליון מרום של 700 מטר מעל פני הים. היין תסס ושהה במגע עם הקליפות במשך שלושה שבועות ולאחר מכן עבר להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי קטנות בנפח 225 ליטר למשך 15 חודשים, כ 40% מהן חדשות. היין שהתקבל עשיר ואלגנטי, עם טעמים וניחוחות של שזיפים, פטל שחור ורמיזות של תבלינים חמים. לפי דברי היקב, ליין פוטנציאל התיישנות של 8-10 שנים לאחר הבציר. יתאים במיוחד לצד המנות העיקריות מהבקר והטלה. מומלץ לפתוח את הבקבוק שעה לפני מזיגתו. מחיר: 115 ש"ח.

 

יינות חדשים מיקב גבעות

 
יינות חדשים יקב גבעות
יינות חדשים יקב גבעות צילום: יח"צ

מצדה 2011

יין הדגל של היקב, עבורו נשמרות מיטב החביות של היקב שמקורן בכרמים המובחרים ביותר. מורכב מ: 50% קברנה סוביניון, 30% מרלו ו -20% פטי ורדו מכרמים בגובה 680 מטרים ומעלה. לאחר בציר ומיון סלקטיבי עברו הפירות השונים השריה על הקליפות למיצוי הצבע והתססה מבוקרת, ומשם חהתיישנות של 22 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות. שהתקבל היין מתאפיין בצבע אדום סגול עמוק, ארומה מורכבת ומאוזנת של פרי שחור ואדום, משולב בתבלינים ים תיכוניים וניחוחות עשן. גוף מלא וסיומת ארוכה ונעימה. ישתדך היטב אל תבשילי בשר או אומצות עסיסיות. מהיין יוצרו 2050 בקבוקים. מחיר: 215 ש"ח.

 

גופנה קברנה סוביניון רזרב 2011

יין אדום יבש המורכב מ:94% קברנה סובניון, 4% פטי ורדו ו-2% מרלו מכרמים בגובה 680 מטרים ומעלה. בדרך לבקבוק עבר התיישנות של 18חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. היין מתאפיין בצבע אדום-סגול עמוק, בארומה של פירות יער שחורים, קקאו ותבלינים מתוקים, בטעם עשיר ומאוזן וסיומת ארוכה ומורכבת. היין לא סונן בכדי לשמור על מלוא פוטנציאל הארומה. להגשה לצד עיקריות מבשר טלה ונזידים עשירים. מחיר: 165 ש"ח.

 

יינות חדשים מיקב אדיר

 
יינות חדשים יקב אדיר
יינות חדשים יקב אדיר צילום: יח"צ

שיראז כרם בן זמרה 2012

יין אדום יבש, 100% זני, חלקת הפלטו מנטיעת 2004, גובה הכרם 870 מטרים. בהגעת הענבים ליקב האשכולות נבררו בקפידה, משם עברו תסיסה והשריה על הקליפות באמצעות שמרים ייחודיים בתסיסה קרה ואיטית. בתום התסיסה הועבר היין ל-12 חודשי התיישנות בחבית. ליין אף עשיר בפרי שחור מרוכז עם נגיעות של פירות יער שחורים, טבק ותבלינים בעל סיומת מתמשכת וארוכה, ההופכת אותו למלווה אידיאלי למנות עיקריות מרשימות, מברווז ועד טלה. לפי היקב, ליין יכולת השתבחות של 3-5 שנים. מחיר: 90 ש"ח.

 

A 2011

יין ממסך אדום יבש המורכב מ: 65% שיראז, 25% קברנה סוביניון, 10% קברנה פרנק מחלקת הפלטו של כרם בן זמרה בגובה 870 מטר. בהגעת הענבים ליקב האשכולות נבררו בקפידה, ועברו דריכה קלה, משם תסיסה והשריה על הקליפות באמצעות שמרים ייחודיים כל זאת בתסיסה קרה ואיטית. לאחר מכן עבר היין התיישנות למשך 18 חודשים בחביות. היין שהתקבל עשיר בטמים וארומות של פירות אדומים ושחורים, עשבי תבלין ופלפל שחור. בעל גוף בינוני עד מלא. לפי היקב, ליין יכולת השתבחות של 5-8 שנים שידוך מצוין לעיקריות חגיגיות. מחיר: 120 ש"ח.

 

יינות חדשים מיקב טוליפ 

 
 
יינות חדשים יקב טוליפ
יינות חדשים יקב טוליפ צילום: יח"צ

White Franc 2013

בלנד מקורי, חצי יבש, המשלב 75% מענבי הזן האדום קברנה פרנק, אשר נסחטו בעדינות מרבית, בתוספת 25% סוביניון בלאן רענן וחמצמץ. מקור ענבי הקרבנה פרנק הוא מכרם ניר שבמושב מטע (גובה 700 מ'). התירוש הותסס בטמפרטורה נמוכה, ע"י שמרים המותאמים לזנים לבנים, ותסיסתו הופסקה ע"י קירור עמוק של המיכל. ענבי הסוביניון בלאן נבצרו בפלאטו של כרם בן זמרה (גובה 750 מ'), ועובדו ביקב בצורה עדינה ואיכותית לקבלת יין לבן רענן וירקרק. היין שהתקבל קליל ונחמד,, בעל צבע אפרסקי, ארומה של תותי שדה, תפוחים, ופריחת מנדרינות. יתאים כאפריטיף או לליווי מנות ראשונות בשולחן החג . מחיר: 79 ש"ח.

 

"מוסטלי"- קברנה פרנק 2011

יין אדום יבש המורכב מ: 85% קברנה פרנק, ו-15% מרלו מכרם בהרי יהודה. לאחר ההפרדה והריסוק היין עבר תהליך מורכב של תסיסה והשרייה מבובוקרות, ומשם ליישון של 12 חודשים בחביות עץ אלון (בשנים קודמות תקופת היין של יין זה נמשכה חמישה עשר חודשים, ומטרת היקב היא להפוך היין ליותר פירותי). היין בעל גוף מלא, ארומה חגיגית של פרחים סגולים, טימין, פירות אדומים ושחורים בשלים בתוספת טבק. טעמו מלא ועגול, רענן ופירותי. ישתדך היטב למנות מהמטבח הים תיכוני כגון סינייה וקבב. מחיר: 85 ש"ח.

 

 
יינות סירה חדשים מיקב צ'ילאג
יינות סירה חדשים מיקב צ'ילאג צילום : יח"צ
 

יקב צ'ילאג משיק שלושה יינות חדשים מזן סירה

 

SYRAH SOLO 2009

יין אדום יבש המורכב מ-90% סירה ו-10% קברנה סוביניון מכרם בן זמרה גליל עליון (גובה 810 מטרים). תהליך הויניפיקציה כלל השריה של התירוש (ללא התססה)  בטמפ' של 8 מעלות למשך 3 ימים, התססה קרה וארוכה שנמשכה 3 שבועות, והשריה על הקליפות במשך חודש ימים. משם עבר היין להתיישנות של 19 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. היין שהתקבל בעל גוון סגול אדום עמוק, ריחות של שזיפים אדומים, תות יער ופטל, ותבלינים כגון מוקה ווניל. מתאים לשתייה עם אוכל כגון: פסטה, עוף, ודגים, וכן עם גבינות בשלות. מחיר: 115 ש"ח. לא כשר.

 

SYRAH VIVO 2009

יין אדום יבש המורכב מ-90% סירה ו-10% קברנה סוביניון מכרם בן זמרה גליל עליון (גובה 810 מטרים). תהליך הויניפיקציה כלל השריה של התירוש (ללא התססה)  בטמפ' של 8 מעלות למשך 3 ימים, התססה קרה וארוכה  בטמפ'  18-20 מעלות למשך 20 ימים, והשריה על הקליפות במשך 35 ימים. משם עבר התיישנות של 15 חודשים בחביות. היין שהתקבל בעל גוון סגול אדום עמוק, ריחות של שזיפים אדומים, רוזמרין, נענע ואגוז מוסקט. יתאים לצד מנות עיקריות בשרניות. מחיר: 75 ש"ח. לא כשר.

 

SYRAH PRIMO 2009

יין אדום יבש המורכב 95% סירה 5% קברנה סוביניון מכרם בן זמרה שבגליל העליון. התסיסה נעשתה בטמפרטורה ממוצעת של °23 C במשך 28 יום והשריה על הקליפות במשך 24 יום. משם עבר היין ליישון של 30 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות. היין שהתקבל בעל צבע ארגמני מפתה, ארומה פירותית נדיבה החופנת בין היתר שזיפים, דודובן שחור בשל, רמזים לפלפל אנגלי וזעתר בר. הסיומת ארוכה ונדיבה ומשאירה שובלים של עץ אלון קלוי. ישתדך היטב למגוון מנות צרפתיות קלאסיות. מומלץ לפתוח שעה לפני שמגישים. לפי דבר הייננית, היין בעל פוטנציאל התיישנות של 15 שנים. מחיר: 170 ש"ח, לא כשר.

 

יקב קדש ברנע משנה שם לרמת נגב ומשיק שני יינות חדשים

 

 
יינות חדשים רמת נגב
יינות חדשים רמת נגב צילום: יח"צ

יקב קדש ברנע המדברי, שהוקם בשנת 1997 על ידי בני הזוג נירה ואלון צדוק, שינה לאחרונה את שמו וכעת תוצרתו נמכרת תחת השם החדש: רמת נגב. היקב, שבבצירו הראשון ייצר 3000 בקבורי יין, מייצר כיום כ-80 אלף בקבוקים ופעיל בארץ ובעולם. לקראת החג השיקו שני יינות חדשים:

 

נגב 2012, סדרת קדש ברנע

יין אדום יבש המורכב מ: 50% קברנה סוביניון מכרם ניצנה, 30% שיראז 20% קברנה פרנק מכרם חלוצה. הענבים  הגיעו משתי חלקות שונות בבעלות היקב באזור ברמת נגב, בסמוך למושב קדש ברנע. התסיסה התבצעה במכלי נירוסטה בטמפרטורה קרה על מנת לשמר את ניחוחות וטעמי הפרי. בהמשך עבר יישון של 8 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי, מקצתן חדשות. צבע היין ארגמני ומעניין. מכיל בוקה של פירות יער בשלים ותבלינים חמים, לצד רמזים לירקרקות.  בעל גוף בינוני וסיומת ארוכה שתלווה בצורה נפלאה מנות בשר וגבינות עתירי שומן. מחיר: 59 ש"ח.

 

קברנה סוביניון 2011- SV כרם יחידני

מכיל 100% קברנה סוביניון מחלקה בכרם עבדת, שגובהו 700 מטר. לאחר תסיסה מבוקרת ותהליכי מיצוי ארומות וצבע עבר היין ליישון של 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות. לאחר מכן היין עובר סינון גס על מנת לשמר את מירב הארומה והטעמים. צבע היין סגול עמוק, והוא ניחן בארומות פירותיות ומעושנות נדיבות. ערסולו בכוס שולף ממנו ניחוחות נעימים של תבלינים ועשבי תיבול מזרח תיכוניים. בעל גוף בינוני-מלא וחמיצות טובה.ישתדך היטב למנות בקר אך גם לתבשילי דגים מתובלנים. מחיר: 129 ש"ח.

 

2 יינות חדשים ביקב טריו מסדרת Spirit

 
יינות חדשים יקב טריו
יינות חדשים יקב טריו צילום: גיא הכט

יקב טריו מחדש ומשיק שני בקבוקים חדשים לסדרת Spirit. ספיריט ירושלים אדום 2012 הוא ממסך קלאסי ומכיל קברנה סוביניון ומרלו איכותי מהרי ירושלים. אליו מצטרף לראשונה ספיריט ירושלים לבן 2013, ממסך של ויונייה ושרדונה מהכרמים בכפר אוריה ובמטע. היינות כשרים לפסח.

 

טריו ספיריט הרי ירושלים אדום 2012

יין אדום יבש המורכב מ:89% קברנה סוביניון, 11% מרלו, מכרמים בהרי ירושלים. לאחר בציר ומיון, נסחט התירוש ועבר תסיסה במיכלי נירוסטה והתיישן בנוכחות עץ אלון מספר חודשים. היין שהתקבל בעל צבע בורדו מעניין, מכיל פירותיות רכה של שזיפים ופירות יער וחמיצות מעודנת ומגע עץ קליל. מחיר: 90 ש"ח.  

 

טריו ספיריט הרי ירושלים לבן 2013

יין לבן המשלב: 60% ויונייה מכרמים במושב מטע, 40% שרדונה מכרמים בכפר אוריה. כרבע מהשרדונה תסס ושהה בחביות עץ אלון והיתרה במכלים. הויונייה תסס ושהה במכלים. הים שהתקבל רענן ועשיר, בעל ארומות של הדרים, וניל חמאתיות מסוימת וחמיצות טובה שתתאים מצוין למנות הראשונות של שולחן החג. מחיר: 70 ש"ח.

   

אֶדום 2011 - יין חדש מבית יקב פסגות

 
אדום, יקב פסגות
אדום, יקב פסגות צילום: יח"צ

אדום 2011, יין הדגל של יקב פסגות, הוא ממסך המורכב מארבעה זנים: 60% קברנה סוביניון, 19% קברנה פרנק, 16% מרלו ו-5% פטיט ורדו, מכרמים בהרי יהודה בגובה 850 מטרים. לאחר בציר למיון סלקטיבי והשריה ממושכת, תססות הענבים משך 18 יום בטמפרטורה מבוקרת, ומשם עברו ליישון בחביות אלון צרפתיות ואמריקאיות למשך 14 חודשים. 

 

היין שהתקבל מתאפיין בגוף מלא ועשיר עם תיבול עדין וניחוחות אגוז מוסקט וקינמון המשתלבים עם טעמי פירות יער וצימוקים. מתאים למנות כגון: צלי כתף ותבשילי קדירה. מחיר: 110 ש"ח.

 

ריטון 2011 - יין חדש מבית יקב אמפורה

 
ריטון 2011, יקב אמפורה
ריטון 2011, יקב אמפורה צילום: יח"צ

יין אדום יבש בו שולבו: קברנה סוביניון  85%, סירה 10%, מרלו 5% מכרמים בגליל העליון וברמת הגולן, בגובה 650 מטרים ומעלה. לאחר בציר ידני סלקטיבי וריסוק עברו הפירות השונים תסיסה ממושכת ומבוקרת במכלי נירוסטה קטנים, ומשם להתבגרות של כ 24 חודשים בחביות עץ צרפתי גדולות, בנפח 300 ו500 ליטר.

 

 

יין זה הינו אדום עז בצבעו, בעל ניחוחות מתפרצים של פירות אדומים ושחורים בשלים, עשבי תבלין ותבליני בהרט. מרקמו קטיפתי ונעים ללגימה, גופו מלא והסיומת שלו ממושכת וטובה. יתאים לצד טאג'ינים ודקישות מתובלות ארוחת. מחיר: 95 ש"ח.

 

ברבדו קברנה סוביניון 2011 - יין חדש מיקב ברבדו

 
קברנה סוביניון 2011 יקב ברבדו
קברנה סוביניון 2011 יקב ברבדו צילום: עמרי מרון

יין אדום יבש המורכב מ-90% ענבי קברנה סוביניון ו 10% ענבי מרלו, שנבצרו מכרם יחיד בסוף ספטמבר 2011.

לאחר בציר ומיון קפדני ותסיסה ארוכה ומבוקרת המשיך היין להתבגר במשך 12 חודשים בחביות עץ, רובן מעץ אלון צרפתי ומיעוטן מעץ אלון אמריקאי. היין מיוצר ללא סינון בתהליכי הצללה ממושכים. 

 

היין שהתקבל בעל גוף מלא, צבע אדום כהה ארגמני, ארומה בעלת עצמה ואיכות עם טעמים של שזיף, אוכמניות בר, עשבי תיבול, מרווה וכן רמזים של פלפל ירוק ופלפל שחור. הטעמים והריות ממשיכים לסיומת ארוכה ונדיבה, שתתאים מאוד למנות כגון נתח קצבים או אסאדו. מחיר: 129 ש"ח.

 

יקב 1848 משיק יינות חדשים

 
יינות חדשים יקב 1848
יינות חדשים יקב 1848 צילום: יח"צ

יקב 1848 משיק לקראת החג יינות חדשים מהסדרות דור 2 ודור 5. בין היינות החדשים:

 

דור 2 מרלו, בציר 2012

יין אדום יבש המורכב מהזנים: 88% מרלו, 5% סירה, 7% פטיט סירה מכרמים בגליל, בשפלת יהודה ובהרי ירושלים. לאחר בציר מיון וריסוק הותססו הענבים תסיסי ממושכת בטמפרטורה מבוקרת, ובתומה התיישנו מרכיבי היין בחביות למשך 10 חודשים. היין שהתקבל בצבע בורדו. בהרחתו מציג ארומות של דודבן, נענע וטבק.  בעל גוף עגול ורך עם סיומת פירותית נעימה. מחיר: 60 ש''ח.

 

דור 5 סירה, בציר 2011

יין אדום יבש המורכב מהזנים: 91% סירה, 3% מרלו, 6% פטיט סירה. מקור ענבי הסירה מאזור כפר תבור בגליל התחתון. לאחר בציר מיון וריסוק הותססו הענבים תסיסי ממושכת בטמפרטורה מבוקרת, ובתומה התיישנו מרכיבי היין בחביות למשך 14 חודשים. היין שהתקבל ניחן בצבע סגול עמוק. בהרחתו מבחינים בפלפל גרוס, דומדמניות, וניל ודבלים. בעל גוף מלא ומורכב עם סיומת ארוכה ונעימה. מחיר: 89 ש''ח.

 

יינות ייבוא כשרים מבית צור סוכניות

 
יינות חדשים צור סוכניות
יינות חדשים צור סוכניות צילום: יח"צ

שטו ד'ארוויר בורדו סופריור מבציר 2010

יין אדום כשר (מבושל)  מבית יקב שטו ד'ארוויר מבורדו. היין יוצר מעבני האזור שעברו טיפול מסורתי במהלכו הותסס מרכיבי הממסך השונים בנפרד, יושנו בחביות עץ אלון ונשמרו במרתפי היקב עד היציאה לשוק. היין שהתקבל פיקנטי, יבש, בעל גוף קל עם תערובת פרות וטעמי פירות יער. ישתדך היטב למנות בשר עשירות. מחיר: 135 ש"ח.

 

גוורצטרמינר 2009, יקב רולמן, אלזאס

יין לבן חצי יבש כשר וכשר לפסח מתוצרת יקב רולמן שבאלזס. הפרי ליין זה הגיע מגפנים בנות 30 שנה. לאחר בציר ידני סלקטיבי וסחיטה פנאומטית של האשכולות הותסס היין בטמפרטורה מבוקרת ולאחר מכם נשמר במיכלים להתיצבות. צבע היין זהוב יפה והוא טעים, מהנה ומרשים מאוד. בטעימתו והרחתו קל להבחים בארומות אופייניות לאזור ולן, כגון אננס, תפוחים בשלים, אגסים ואפרסקים. בעל חמיצות קלה וסיומת ארוכה ונעימה. יתאים למגוון מנות דגים ועוף צלוי, ואף לקינוחים. מחיר: 140 ש"ח.

 

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.