קינוח רושם לפסח: מוס ריבת חלב, שוקולד ואגוזים בקרמל

 
כשר לפסח וטעים בטירוף. מוס ריבת חלב
כשר לפסח וטעים בטירוף. מוס ריבת חלב צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 00:05 13/04/2017
אורן גירון

בשכבה התחתונה מוס ריבת חלב, באמצע אגוזי לוז מקורמלים ומעל הכל מוס שוקולד מושחת. והבונוס: הוא הרבה יותר קל להכנה ממה שחושבים

 
 
 
 
 

הנה רעיון נפלא לקינוח רב רושם: מוס קל להכנה על בסיס קרם פטיסייר, שמחלקים לשני טעמים: שוקולד וריבת חלב (אם רוצים אפשר לחלק ליותר טעמים ולהשתמש גם בנוגט או חלבה), ובאמצע ממקמים שכבה פריכה של אגוזים מקורמלים. הגישו אותו בגביעים, צנצנות ואפילו מזולף מעל עוגייה כשרה לפסח או בתוך טארט, והמתינו לאפקט הוואו שיהמם את האורחים.

 

טיפ חשוב לפני הכנה: הדגש להצלחת קרם הפטיסייר טמון בבישול מסיבי ומדויק שלו. לכן הקפידו להרתיח היטב את הקרם טרם הורדתו מהאש, ולצנן אותו לפני קיפול השמנת המתוקה.

 

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 16 כוסות אישיות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

600 מ"ל חלב


כפית משחת/ תמצית וניל


6 חלמונים


150 גרם סוכר


40 גרם קורנפלור


תוספת 1: 120 גרם ריבת חלב


תוספת 2: 120 גרם שוקולד מריר, מומס


250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת קלות


100 גרם ברס


 

אופן הכנה:

  • מכינים קרם פטיסייר: מרתיחים חלב ומשחת/ תמצית וניל.
  • בנפרד מערבבים את החלמונים, הסוכר, הקמח והקורנפלור.
  • יוצקים את החלב הרותח לחלמונים בזרם דק, תוך בחישה.
  • מחזירים לסיר, ומביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת (הקרם מסמיך מאוד).
  • מורידים מהאש ומעבירים לצינון במיקסר מצויד בוו גיטרה.
  • מחלקים את הקרם לשני חלקים ומוסיפים לכל אחד את התוספת.
  • מקפלים לכל אחד מהקרמים מחצית מכמות הקצפת ומעבירים לשק זילוף.
  • מזלפים 1/2 גובה קרם שוקולד, מפזרים שכבת ברס ומעל קרם ריבת חלב.
  • מעטרים במעט קצפת ומצננים היטב.
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

מחפשים עוד מתוקים כשרים לפסח? נסו את אלה:

 

ממתק תמרים ופיצוחים של מיקי שמו

עוגת שוקולד קוקוס ללא קמח

מוס שוקולד לבן ותותים

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.