סלט מנגולד עם אגוזי מלך

 
הרבה בריאות בצלחת אחת. סלט מנגולד עם אגוזי מלך
הרבה בריאות בצלחת אחת. סלט מנגולד עם אגוזי מלך צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 09:08 18/04/2014
אירמה קזר

אנחנו כל הזמן מחפשים תחליפים לקמח בפסח, אבל מה עם מתכון לסלט בריא, טעים ומזין? אירמה קזר חולקת איתנו רעיון נפלא לסלט גיאורגי מיוחד

 
 
 
 
 

הסלטים הגאורגים מאופיינים במהירות ההכנה ובטעמם המיוחד. אנחנו כבר יודעים ממתכוני הסלטים הקודמים שאגוזי המלך מתפקדים כשומן בריא ובטעם מיוחד. במקור המנגולד נטחן, ואליו נוספים יתר מרכיבי הסלט ומרקמו כממרח סלט התרד עם אגוזי מלך. כאן, אני מגישה לכם בגרסת עלי מנגולד חתוכים גס עם בצל מטוגן ורימונים.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 2 מנות קטנות או 1 גדולה | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים: 

 

1 אריזה עלי מנגולד (ארוז במרכולים)


1 בצל בינוני קצוץ דק


2 שיני שום קצוצים


¼ כפית כוסברה יבשה


¼ צרור כוסברה טריה


פלפל שאטה


מלח


1 כף חומץ תפוחים


3 כפות אגוזי מלך טחונים


2 כפות אגוזי מלך קצוצים לקישוט


1/2 כוס גרעיני רימונים לקישוט


קערת מים עם קרח (לעלי המנגולד החלוטים)


 

אופן הכנה: 

  • קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  • בסיום ההזהבה מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומכבים את האש.
  • מעבירים לצלחת את הבצל והשום (אין צורך לשטוף את המחבת מאחר ואנו נחלוט בו את המנגולד).
  • שוטפים את עלי המנגולד וחותכים את הגזע הגס הלבן.
  • מגלגלים כל עלה מנגולד, כך יותר קל לחתוך לרצועות ברוחב 2 ס"מ.
  • מכינים את קערת המים עם הקרח.
  • מחממים את המחבת שהשארנו בצד ומכניסים את עלי המנגולד לדקה עד שתיים עד שיורד הנפח וצבעו עדיין ירוק.
  • מיד אחרי שהנפח ירד מעבירים לקערת מי הקרח ל- 5-10 דקות. מסננים.
  • מרכיבים את המנגולד יחד עם הבצל ושאר התבלינים, חומץ ואגוזי המלך הטחונים טועמים ומתקנים תיבול.
  • מערימים בצלחת את הסלט ומעל מקשטים עם אגוזי מלך קצוצים וגרעיני רימון.
 

אירמה קזר היא שף קונדיטורית ומדריכת טיולים קולינריים לגאורגיה

 

מחפשים עוד מתכונים בריאים לפסח? נסו את אלה:

סלט ירקות שורש עם גבינת פטה כבשים

סלט תפוחי אדמה מודרני וטעים

סלט ירוק עם ריקוטה אפויה ואגסים

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.