עוגת פררו רושה כשרה לפסח

 
עוגת פררו רושה
עוגת פררו רושה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 10:45 31/03/2015
נעה עינת

ערב החג השני מתקרב בצעדי ענק ונעה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, לא משאירה אותנו רעבים. והפעם, עוגה שכולה פררו רושה מבפנים ומבחוץ

 
 
 
 
 

אז את ליל הסדר עברנו בשלום, אתם מוזמנים להיכנס לעוגות של נעה ולראות מה הכנתי וכמובן שיותר מאשמח לראות מה אתם הכנתם! אם אתם מתחילים לחשוב מה להכין לערב חג שני, זו בדיוק העוגה בשבילכם. האמת - היא מתאימה גם לערב שישי ואפילו סתם ליד הקפה.


את העוגה הזאת הכנתי ליום הולדתי ה-16 שיצאה בפסח, כולם השתגעו וכל כך נהנו ממנה. זה מזכיר לי שיום הולדתי ה19 מתקרב וצריך להתחיל לחשוב על קינוחים - אשמח לרעיונות והצעות. זה הזמן לאחל לכם חג שמח, כשר ומלא בעוגות טעימות ומפוצצות בשוקולד ובנוטלה.

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 3 שעות | תבנית עגולה 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לעוגה:

 

1 כוס סוכר


6 ביצים


1 כף תמצית וניל


קורט מלח


1/2 כוס שמן


3/4 1 כוסות קמח תפוחי אדמה


1 שקית אבקת אפייה


1/2 כוס אבקת קקאו


1 כוס חלב או מיץ תפוזים


1/2 כוס סוכר


 

לקרם:

 

1 מיכל שמנת מתוקה


1 אינסטנט פודינג וניל


200 גרם נוטלה/ ממרח לואקר


חבילת פררו רושה


אפשרות: תותים לקישוט


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקציפים במיקסר את החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף לבן.
  • מוסיפים את 2\1 כוס הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף גמיש.
  • מעבירים את הקצף לקערה אחרת.
  • מרכיבים את וו הגיטרה, מנקים את קערת המיקסר ומוסיפים את כוס הסוכר, החלמונים, תמצית הוניל והמלח.
  • מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  • מוסיפים את השמן תוך כדי הפעלת המיקסר.
  • מוסיפים את קמח תפוחי האדמה, אבקת האפייה, אבקת הקקאו, החלב או המיץ עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת הבצק בתנועות קיפול עדינות מאוד!
  • יוצקים לתבנית אפייה משומנת.

** המלצה: אני אוהבת לשים נייר אפייה בתחתית התבנית ובעוגות, זה עוזר לי לשחרר מהתבנית בקלות. 

  • מכניסים לתנור ואופים כ- 50-60 דקות ולפעמים קצת יותר.
  • העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע.
  • מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן לחלוטין לפני הוספת הקרם.
  • שולפים את העוגה מהתבנית כאשר היא בטמפרטורת החדר. 

הרכבת העוגה והכנת הקרם:

  • מקציפים את השמנת המתוקה, עם האינסטנט פודינט וניל עד קצפת רכה אך יציבה.
  • מרככים את הנוטלה: מכניסים אותה לקערה חסינת חום, מעבירים למיקרו למשך 15-30 שניות עד התרככות.
  • מוודאים שהנוטלה לא חמה, ומקפלים אותה לתוך התערובת המוקצפת.
  • מוסיפים לתערובת 5 פררו רושה חתוכים גס.
  • חותכים את העוגה באמצע באופן שווה.
  • מורחים על החלק התחתון 3/4 מהקרם שהתקבל, סוגרים ויוצרים סנדביץ'. 
  • מצפים את החלק העליון של העוגה עם הקרם שנשאר ומקשטים בפררו רושה. 

העוגה המושלמת לפסח!

 

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה

הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים וטעימים לפסח? נסו את אלה: 

 

עוגיות שקדים נמסות על הלשון

עוגת גבינה ואגסים עם קלתית שקדים

בראוניז ריבת חלב וגבינה ללא קמח

 
עוד כתבות במדור פותחים את השבוע עם העוגות של נעה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.