שרינג איז קרינג: לביבת תפוחי אדמה משפחתית

 
לביבת תפוחי אדמה משפחתית
לביבת תפוחי אדמה משפחתית צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 11:20 17/08/2017
נדב אלבז

שף נדב אלבז מכין מהם רושטי - לביבה ענקית, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, שכיף להגיש ביחד עם ביצי עין ותרד טרי לארוחת בוקר מושלמת

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה/חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים לרושטי:

3 תפוחי אדמה אדומים גדולים (עדיף מזן דזירה)


מלח ופלפל שחור


שמן זית/שמן רגיל, לטיגון


 

להגשה:

1 חבילה (250 גרם) עלי תרד שטופים ומסוננים


3-4 כפות שמן זית


2 כפות שמנת מתוקה (רשות)


3-4 ביצים


מלח ופלפל שחור


 

אופן הכנה:

  • מגררים את תפוחי האדמה על הצד הגס של הפומפיה וסוחטים היטב (אם רוצים מקלפים, לא חובה).
  • מעבירים לקערה ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב.
  • מחממים שמן במחבת רחבה.
  • מוסיפים למחבת את כל תפוחי האדמה המגוררים ומהדקים היטב. מטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה בערך 4 דקות, עד שתחתית תפוחי האדמה הזהיבה.
  • הופכים בזהירות ומטגנים גם על הצד השני, 3 דקות או עד הזהבה.

 

בזמן שהלביבה מיטגנת מכינים את ביצי העין והתרד:

  • מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את על התרד ומטגנים מעל להבה גבוהה 3 דקות או עד שקמל והתכווץ מאוד. מתבלים במלח ופלפל ואם רוצים מוסיפים גם את השמנת המתוקה.
  • במחבת אחרת מכינים חביתות עין מהביצים - שמים לה לשמור שהחלמון ישאר נוזלי.
  • מגישים את הלביבה ביחד עם התרד וביצי העין למרכז השולחן.

 

המלצת יין לצד המנה

שרדונה פרייבט קולקשן - יין לבן יבש המופק מענבי שרדונה מובחרים, המתאפיין בניחוחות תפוח עץ ירוק טרי ופרי טרופי ובחמיצות מאוזנת ומרעננת, שתאזן את הלביבה המטוגנת והפריכה. היין יתאים גם לדגים, ומנות ראשונות (מתקתקות או חמוצות).

 

המתכון באדיבות נדב אלבז, שף המסעדות קפה איתמר ודרך הגפן

 

מחפשים עוד מתכונים לפסח? נסו את אלו:

אוסובוקו בקר ביין אדום

חריימה בורי בפלפלים ושום

פלפלים ממולאים כמו של סבתא

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.