פבלובה חגיגית • כל תוספת אפשרית

 
פבלובה
פבלובה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 09:00 20/04/2014
נעה עינת

נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, חולקת איתנו מתכון שמצויין כקינוח לחג אבל מרשים וטעים גם כל השנה: פבלובה חגיגית עם כל תוספת אפשרית

 
 
 
 
 

פבלובה היא קינוח יפייפה וכמו כל שנה בחג הפסח אצלנו בבית נמצאת פבלובה מרשימה על השולחן. הפבלובה נקראית על שמה של רקדניות הבלט אנה פבלובה, כשהקינוח עצמו מבוסס על חלבונים וסוכר. עם כל כך מעט חומרים אפשר לאפות קינוח מושלם שלא דורש המון השקעה ומרשים את כולם - פריך מבחוץ ורך מבפנים.

תהנו מהכנת הפבלובה, תצרו צורות ספונטניות ולא משורטטות או כן משורטטות, שימו עליה פרי שבא לכם ותהפכו אותה לקינוח ססגוני ומרשים. אשמח לראות את התמונות של התוצרים שלכם ב"עוגות של נעה" בפייסבוק.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | מנה גדולה או 5 קטנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

160 גרם חלבון


200 גרם סוכר


1 כף קורנפלור


1 כפי מיץ לימון


400 גרם שמנת מתוקה


3 כפות סוכר


פירות לקישוט: תותים, בננות, אננס, מנגו או כל פרי שבעונה


 

אופציה: רוטב שוקולד לפבלובה


100 גרם שוקולד מריר


30 גרם שמנת


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה למשך 2 דקות עד שמתקבל קצף רך מאוד אך יציב.
  • תוך כדי הקצפה מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר.
  • ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק וסמיך בערך 4 דקות.
  • מוסיפים לקערה את הקורנפלור והלימון וממשיכים להקציף, הפעם במהירות איטית, עד שהקורנפלור והלימון נטמעו בתערובת המוקצפת.
  • משרטטים על נייר-אפייה את הרצוי לפבלובה שלכם. זה יכול להיות אישי, זוגי ואפילו עוגה גדולה יפה ומרשימה. אתם לא חייבים לשרטט אתם יכולים לעשות פבלובה בצורה חופשית כמוני.
  • הופכים את הנייר ומניחים בתבנית האפייה.
  • ועכשיו! אפשר למלא שקית זילוף במרנג שזה עתה הוכן. אפשרי גם לזלף בעזרת מרית: ליצור תלולית גבוהה ובמרכז חור עם תחתית של מרנג.
  • מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים את המרנג למשך שעה ורבע, מכבים את התנור ומשאירים את המרנג להתקרר בתוך התנור.
  • מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, חותכים תותים מסדרים בצורה חופשית ומגישים.
  • רוצים רוטב שוקולד? תרתיחו את השמנת, תמיסו את השוקולד במיקרו או בבן מארי תערבבו אותם ביחד ותצרו רוטב חלב וטעים.
 

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה

הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים וטעימים לפסח? נסו את אלה: 

 

עוגיות שקדים נמסות על הלשון

עוגת גבינה ואגסים עם קלתית שקדים

בראוניז ריבת חלב וגבינה ללא קמח

 
עוד כתבות במדור פותחים את השבוע עם העוגות של נעה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.