מרק אביבי מלא בכל טוב

 
מרענן, צונן ומתאים בדיוק למזג האוויר. מרק אביבי
מרענן, צונן ומתאים בדיוק למזג האוויר. מרק אביבי צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 07:50 22/04/2014
שף שגיא אזולאי, מסעדת לבן

פסח מאחורינו ועכשיו אפשר לקבל את האביב כמו שצריך בלי איסורים והגבלים. שף שגיא אזולאי ממסעדת "לבן בסנימטק" בירושלים מציג לנו שלב אחרי שלב איך מכינים מרק אביבי של פול ירוק, אפונת גינה, חומוס ולימונים

 
 
 
 
 

קשה להתרגל למחשבה של מרק קר. בחורף זה נשמע הגיוני - מנה חמימה שמנחמת את הגוף בימים קרים ומעניקה לו שמיכה פנימית וטעימה. באביב ובקיץ אנחנו רק מחפשים מאכלים שיקררו אותנו והקישור למרק נראה מוזר. יחד עם זאת, איזרו את האומץ הנכון ואמצו לעצמכם את המנהג של הגשת מרק קר בתחילת ארוחה או כארוחה. הירקות והתבלינים רק טובים לבריאות, והטעם? מעולה.

 

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 8 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים: 

 

1 שקית פול ירוק, קפוא


1 שקית אפונת גינה, קפואה


1 שקית גרגירי חומוס, קפואים


2 יחידות בצל לבן, קצוץ גס


3 יחידות גזר, מקולף וקצוץ גס


1 יחידה גבעולי סלרי, קצוצים


8 שיני שום, פרוסות


גרידה ומיץ מ-3 לימונים


1 כוס פטרוזיליה, קצוצה


1.5 כפות מלח דק


1 כפית פלפל שחור גרוס


2 כפיות כמון


 

אופן הכנה:

  • בסיר גבוה ועמוק מחממים 2 כפות שמן זית.
  • מאדים על אש נמוכה את הסלרי, הבצל, השום והגזר כ- 15 דקות.
  • מוסיפים 1/3 כוס יין לבן ו-5 ליטר מים. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ 30-40 דקות.
  • מוסיפים 3/4 שקית מכל אחת מהשקיות של הפול, האפונה והחומוס ומבשלים על אש בנונית כ- 15 דקות.
  • טוחנים בעזרת בלנדר ידני עד קבלת מרק טחון.
  • מוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה, הירקות והלימון, מערבבים היטב ומבשלים עוד כ- 5 דקות.
  • מומלץ להגיש עם גבינת עיזים בשלה.
 

המתכון באדיבות שף שגיא אזולאי, שף מסעדת לבן בסינמטק השייכת לקבוצת אדום הירושלמית

 

 
 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.