מרק פול ואפונה טרייה עם חזה אווז פריך

 
מרק פול ואפונה טרייה
מרק פול ואפונה טרייה צילום: הדר רייזמן
 
עודכן 13:31 22/04/2014
שף שגיא אזולאי

בקיץ זו לא העונה למרקים, אבל בחורף זו לא העונה של הפול. אז מה עושים? מרק פול טעים ומרענן באביב! שף שגיא אזולאי ממסעדת "לבן" חולק איתנו מתכון מצויין שיהפוך ללהיט במטבח

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

200 גרם חזה אווז מעושן, פרוס לפרוסות דקות


2 יחידות כרישה, פרוסות דק


2 כוסות אפונה טרייה


2 כוסות פול טרי


2 גזרים, פרוסים דק


כוס גבעולי סלרי, קצוץ


3 שיני שום, פרוסות


1/3 כוס יין לבן


1/2 כף מלח דק


קורט אגוז מוסקט


גרידה מ-2 לימונים


כפית כמון


3 כפות שמן זית


 
 

אופן הכנה:

 

  • מחממים סיר גבוה ועמוק עם שמן הזית.
  • מאדים את כל הירקות חוץ מהפול והאפונה כ-10 דקות על אש נמוכה.
  • מוסיפים את היין לבן ו-3 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות.
  • משאירים 1/3 כוס מהפול והאפונה בצד, ואת השאר מוסיפים לסיר.
  • מבשלים כ-5 דקות.
  • מוסיפים את התבלינים וגרידת הלימון וטוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני.
  • מביאים את המרק שוב לרתיחה ומוסיפים את שאר הירקות.
  • על מחבת חמה ללא שמן, צורבים את האווז המעושן כ-10 שניות.
  • מעבירים את המרק לקעריות ומניחים מעל כל אחת 2-3 פרוסות אווז מעושן.
 

המתכון באדיבות שף שגיא אזולאי, שף מסעדת לבן בסינמטק השייכת לקבוצת אדום הירושלמית

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק קובה סלק וירקות
בדיוק לסוף חורף: מרק מנגולד
מרק אביבי מלא בכל טוב

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.