מעורב ירושלמי של שוק טלה ופטריות יער

 
מעורב ירושלמי של שוק טלה ופטריות יער
מעורב ירושלמי של שוק טלה ופטריות יער צילום: הדר רייזמן
 
עודכן 06:51 24/04/2014
שף שגיא אזולאי

השף שגיא אזולאי החליט להוציא את אברי הפנים מהמנה הירושלמית המפורסמת "מעורב" ולהכין אותה עם שוק טלה ופטריות יער. ירושלמים, תתכוננו להפתעה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 5 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1/2 ק"ג שוק טלה, נקי מגידים ופרוס לפרוסות דקות


2 חבילות פטריות יער


2 חבילות פטריות שי מאג'י


1 כף שמן זית


2 שיני שום, פרוסות


1 בצל לבן, פרוס דק


כף צנוברים, קלויים


כף פטרוזיליה, קצוצה


 

תערובת תבלינים:
1 כפית שטוחה של כורכום


1/3 כפית ראס אל חנות


1/3 כפית סומק


 
 

אופן הכנה:

 

  • על מחבת רחבה וגדולה מטגנים על אש גבוהה את הבצל, השום והפטריות עם השמן זית כ 2-3 דקות.
  • מעבירים את התערובת לקערה וצורבים על אותה המחבת את פרוסות שוק הטלה משני הצדדים כ-20 שניות.
  • מתבלים במלח ופלפל שחור.
  • מוסיפים לבשר את תערובת הפטריות-בצל-שום, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים ומגישים.
  • מומלץ להגיש את המנה על פיתה חמימה.

 

 

המתכון באדיבות שף שגיא אזולאי, שף מסעדת לבן בסינמטק השייכת לקבוצת אדום הירושלמית

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.