לביבות ברוקולי ויוגורט ללא גלוטן

 
טעים, בריא וללא גלוטן. לביבות ברוקולי ויוגורט
טעים, בריא וללא גלוטן. לביבות ברוקולי ויוגורט צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 07:16 07/12/2014
עז תלם

לארוחת ערב קלילה וטעימה, לביבות ברוקולי זהובות שאפשר לטגן או לאפות וכל זה ללא טיפת גלוטן. אצלנו לביבות יכולות להיות גם מזון בריא

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | 12 לביבות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1 ראש ברוקולי קטן


1 ביצה


¾ גביע (100 מ"ל) יוגורט


1/2 כוס קמח ללא גלוטן


3 כפות קורנפלקס תלמה ללא גלוטן, טחון לפירורים גסים


מלח ופלפל


4 כפות שמן זית


 
 

אופן הכנה:

  • חותכים את הברוקולי לתפרחות.
  • חולטים את התפרחות בסיר עם מים רותחים כ-2-3 דקות, עד שהברוקולי התרכך מעט וקיבל גוון ירוק עז.
  • מוציאים לקערה במלאה במי קרח (או מים קרים) להפסקת הבישול.
  • מסננים וקוצצים היטב את הברוקולי. מעבירים לקערה.
  • מוסיפים לקערה את היוגורט, הביצה, פירורי הקורנפלקס והקמח נטול הגלוטן ומערבבים היטב.
  • מתבלים במלח ופלפל. הבלילה צריכה להיות סמיכה ודיי אחידה.
  • מחממים את השמן במחבת.
  • לוקחים כף מן התערובת מניחים במחבת ומשטחים מעט.
  • מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה משני הצדדים.
  • חוזרים אל הפעולה עם שאר הבלילה (מטגנים 2-3 לביבו בכל פעם).
  • אם צריך מוסיפים עוד שמן למחבת.
  • מגישים חם, ביחד עם יוגורט.

 

 

לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן? נסו את אלה:

שניצל בציפוי קורנפלקס

פשטידת גבינות עם כרישה ופטריות

בראוניז עם עוגיות שוקולד-צ'יפס

 
עוד כתבות במדור מתכונים תלמה ללא גלוטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.