שילוב מנצח: בראוניז עם עוגיות שוקולד צ'יפס

 
בהחלט שילוב מנצח: בראוניז עם עוגיות שוקולד צ'יפס
בהחלט שילוב מנצח: בראוניז עם עוגיות שוקולד צ'יפס צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 13:09 27/04/2014
עז תלם

לא תאמינו שזה ללא גלוטן: בראוניז שוקולד מושחת שבתוכו עוגיות שוקולד צ'יפס פריכות ונימוחות. אתם עוד כאן?

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 3 שעות | תבנית מלבנית בגודל 16X22 או ריבועית בגודל 20X20 | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבראוניז:

 

200 גרם שוקולד מריר איכותי


200 גרם חמאה


150 גרם (¾ כוס) סוכר


100 גרם שקדים פרוסים


4 ביצים


3 כפות קורנפלקס תלמה ללא גלוטן, טחון לפירורים


 

לעוגיות השוקוצ'יפס:


160 גרם (1 כוס+כף גדושה) קמח ללא גלוטן לעוגיות (להשיג בחנויות טבע)


100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר


60 גרם (1/4 כוס+כף שטוחה) סוכר לבן


60 גרם (1/4 כוס+כף שטוחה) סוכר חום


100 גרם שוקולד צ'יפס


1 ביצה


½ כפית שטוחה סודה לשתיה


½ כפית תמצית וניל (רשות)


קורט מלח


 

 
 

מתחילים בהכנת הבראוניז:

  • טוחנים את הסוכר והשקדים הפרוסים יחדיו לאבקה במעבד מזון (לחילופין, ניתן להשתמש באבקת סוכר ושקדים טחונים בכמויות זהות לרשום במתכון).
  • ממיסים את החמאה והשוקולד בפולסים במיקרוגל, או בקערה שממוקמת מעל סיר עם מים מבעבעים.
  • מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נותנים לתערובת השוקולד להתקרר מעט, ואז מערבבים פנימה את את הביצים, אחת אחרי השנייה, ואז את שאר המצרכים.
  • יוצקים לתבנית משומנת בגודל 16X22 או ריבועית בגודל 20X20.
  • מעבירים למקפיא לשעה (לא לדלג על שלב זה, אחרת העוגיות שוקעות עמוק מדי), בזמן שמכינים את בצק העוגיות.

 

מכינים את העוגיות:

  • בקערה בעזרת מטרפה, או במעבד מזון עם וו גיטרה, מקציפים היטב את החמאה עם שני סוגי הסוכר, כ-2 דקות או עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית מעט.
  • מערבבים פנימה את הביצים, תמצית הוניל והמלח.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ללא גלוטן עם הסודה לשתייה.
  • מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה בהדרגה עד שמתקבל בצק. חשוב לא לערבב יותר מדי.
  • מקפלים פנימה את שבבי השוקולד.
  • מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

משלבים את הבלילות ואופים:

  • מוציאים את התבנית עם בלילת הבראוניז הקרה ואת בצק העוגיות מהמקרר.
  • לוקחים כפית גדושה מבצק העוגיות ומגלגלים לכדור.
  • מניחים בפינה של בלילת הברואניז ועל פעולה זו חוזרים עוד 11 פעמים, עד שיש 12 כדורי בצק עוגיות במרווחים שווים (אם אופים בתבנית מרובעת יוצרים 16 כדורים קטנים).
  • מעבירים לתנור ואופים 40 דקות, שהעוגיות מזהיבות ובלילת הבראוניז מתנפחת ומתחילה להתבקע.
  • מוציאים מהתנור ונותנים לבלילה להתקרר לחלוטין לפני שחותכים.
  • טיפ: עדיף להוציא את בלילת הבראוניז מהתנור שניה לפני שהיא מוכנה לחלוטין, כדי שתישאר רכה ועשירה.

 

משאר בצק העוגיות ניתן להכין עוגיות כרגיל באופן הבא:

  • לוקחים כפית גדולה מהתערובת , מגלגלים אותה לכדור ומניחים בפינת תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק, מניחים את העוגיות במרווחים גדולים (יצאו לכם משהו כמו 12 עוגיות, תלוי בתבנית בה משתמשים).
  • אופים 15 דקות, עד שהעוגיות מקבלות מזהיבות.
  • מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר לפני שמתנפלים.

 

 

לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach
 

מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן? נסו את אלה:

שניצל בציפוי קורנפלקס

לביבות ברוקולי ויוגורט

פשטידת גבינות עם כרישה ופטריות

 
עוד כתבות במדור מתכונים תלמה ללא גלוטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.