סלט חצילים וטופו יפני

 
טעים ומרענן. סלט חצילים וטופו יפני
טעים ומרענן. סלט חצילים וטופו יפני צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 09:42 02/05/2014
שי טנא

שי טנא ממסעדת "הכובשים" עם מתכון שמתאים גם לטבעונים: סלט חצילים שמושרה במרינדה יפנית בתוספת טופו והפתעות נוספות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: צמחוני/טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | רמת קושי: קל

 

מצרכים לסלט:

 

3 חצילים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות


1/2 בצל, פרוס דק


200 גרם טופו, חתוך לקוביות של 1 ס"מ


1/2 צרור כוסברה


1/2 צ'ילי, פרוס ללא גרעינים


 

למרינדה:


2 כפות סויה


2 כפות מיץ לימון


כף חומץ אורז


1/2 כף שמן שומשום


1 כף מייפל


1 שן שום, כתושה


3 כפות שמן זית


 
 

אופן הכנה:

 

  • לבישול החצילים יש 2 אפשרויות, צליה בגריל או אידוי:
  • בגריל: חותכים את החציל לקוביות גדולות, אפשר לשפד אותן, וצולים על הגריל עד להתרככות החציל. באותה הזדמנות, ניתן גם להעלות את הטופו על הגריל על-מנת לקבל טעם מעושן.
  • באידוי: לוקחים סיר שאפשר להניח מעליו מסננת מתאימה וממלאים מים עד חצי הגובה. מוסיפים למים עלי דפנה ופלפל אנגלי ומרתילים. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, לוקחים את החציל, ממליחים אותו מעט ומניחים בתוך מסננת, סוגרים בנייר כסף מכל הצדדים ומניחים על הסיר. מבשלים כ-20 דקות.
  • במקביל מערבבים את כל הצרכים של המרינדה ומניחים בצד.
  • לסיום, מכניסים את החציל הצלוי/מאודה יחד עם הטופו בתוך המרינדה ומשרים לפחות שעתיים לפני ההגשה.
  • אפשר להגיש גם במרכז השולחן או כמנות קטנות אישיות.

 

 

ביסטרו הכובשים
הכובשים 48, תל-אביב
טלפון: 03-510-8555

 

מחפשים עוד מתכונים עם חצילים? נסו את אלה:

סלט החצילים היווני של שי-לי ליפא

קרם חצילים וסילאן

תבשיל חצילים, חומוס ועגבניות

 
עוד כתבות במדור לקראת שישי עם שי טנא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.