יין על האש • 5 יינות ליום העצמאות

 
מימין: ברוט גמלא, שיראז רקנאטי, מרלו-ק"ס פרייבט קולקשן, פלם בלנק ורוזה דלתון
מימין: ברוט גמלא, שיראז רקנאטי, מרלו-ק"ס פרייבט קולקשן, פלם בלנק ורוזה דלתון צילום: יגאל עמר, גלעד לרום, יח"צ
 
עודכן 13:31 30/04/2014
עז תלם

יום העצמאות עם המנגלים והפיקניקים ממש מעבר לפינה. בחרנו חמישה יינות כיפיים לפתוח ליד הקבבים והשיפודים. סקירה

 
 
 
 
 

נכון, יום העצמאות הוא בעיקר חג של בירות, שהולכות טוב מאוד בצידנית . אבל אווירת המנגל תהיה עוד יותר שמחה עם יינות כיפיים, קלילים, שמתחבבים בקלות גם על מי שלא שוחה בעולם היין. הנה חמישה כאלו:

 

מרלו קברנה סוביניון 2010, סדרת פרייבט קולקשן, יקבי כרמל

מה הסיפור שלו: יין אדום יבש המורכב מ-50% קברנה סוביניון ו-50% מרלו מכרמים בגליל העליו ובהרי יהודה. לאחר תהליך יצירת היין התיישן כשמונה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי.

כשטועמים: יין קליל, פירותי ולא מחייב. מרגישים טעמים של כל מיני פירות וריחות עדינים של עשן ותבלינים.

יתאים למאכלים כמו: קבב, המבורגר, שיפודי פרגית.

מחיר: 50 ש"ח.

 

רוזה 2013, יקב דלתון 

מה הסיפור שלו: יין ורוד חצי יבש המיוצר מענבי שיראז (48%) קברנה סוביניון (43%) וברברה (9%). כל זן נבצר והותסס בנפרד, לאחר הבציר הושרו הקליפות עם המיץ במשך כ- 3 שעות, שלאחריהן נסחטו הענבים והחלה התסיסה בטמפרטורה נמוכה, על מנת לשמר את הארומות והרעננות של כל זן. עם תום התסיסה האלכוהולית עורבבו שלושת היינות.

כשטועמים: יין כיפי שכולם יאהבו. הרבה טעמים של פירות של קיץ, תותים ופטל, חמיצות נעימה ותחושת קלילות כששותים.
יתאים למאכלים כמו: מהנה מאוד גם בלי אוכל לצידו. הולך טוב עם כנפיים, חזה עוף ודגים צלויים. חשוב לקרר לילה מראש.

מחיר: 49 ש"ח.

 

גמלא השמורה ברוט NV, יקב רמת הגולן

מה הסיפור שלו: יין לבן מבעבע שיוצר בשיטה המסורתית (המשמשת להפקת שמפניה), המורכב מחלקים שווים של פינו נואר ושרדונה מכרמים בהרי הגליל ובגולן. בדרך לבקבוק נסחטו האשכולות בשלמותם, הותססו בטמפרטורה מבוקרת, והועברו לתסיסה שנייה בבקבוק במהלכה נוצר הבעבוע. כל בקבוק עבר יישון של 12 חודשים לפחות על משקעי השמרים טרם הוצאת משקע השמרים ופיקוק הבקבוק.

כשטועמים: יין מבעבע חינני ושמח. בהתחלה מריח כמו עץ הדר פורח ומזכיר קצת בריוש חם מהתנור, ובטעימה נפתחים טעמים של אשכוליות, תפוחים ואגסים.
יתאים למאכלים כמו: אחלה דרך לפתוח את הפיקניק. הולך טוב עם דגי פורל צלויים, כבדי עוף ופרגיות. חשוב לקרר לילה מראש.

מחיר: 78 ש"ח.

 

שיראז 2012, יקב רקנאטי

מה הסיפור שלו: יין אדום יבש זני מכרמים מובחרים של ענבי שיראז בעמק דישון שבגליל העליון. הענבים נבצרו בשעות הבוקר המוקדמות בתנאי בשלות אופטימאליים. לאחר הגעת הענבים ליקב עבר התירוש תסיסה מבוקרת עם הקליפות. עם סיום תהליך התסיסה נסחטו הענבים בעדינות רבה והיין בא אחר כך במגע עם עץ אלון למשך מספר חודשים.

כשטועמים: יין אדום עשיר, טעים ולא כבד. מזכיר מאוד שזיפים, קינמון ופטל אדום בטעימתו. מרגיש נעים לשתייה, מאוזן ועם סיומת ארוכה וטובה.  
יתאים למאכלים כמו: כל נתחי הטלה השונים ילכו איתו נהדר, סטייקים עסייסים, המבורגר.
מחיר: 59 ש"ח. בציר 2013 של יין זה נמכר תחת סדרת גליל עליון של היקב.

 

פלאם בלאנק 2013, יקב פלם

מה הסיפור שלו: יין לבן יבש המשלב את הזנים שרדונה וסוביניון בלאן, שניהן מכרמים בהרי יהודה. הפרי מהענבים השונים נסחט והותסס בצורה מבוקרת, ולאחר מכן נשמר במיכלי נירוסטה ולא יושן בחביות, על מנת לשמר רעננותו.

כשטועמים: לצד פירות ההדר המאפיינים את השדרונה מתגלים ניחוחות טרופיים מהסוביניון בלאן, שמזכירים אננס ומעט ליצ'י. מרקם עשיר ואיזון מצוין הופכים אותו ליופי של יין.
יתאים למאכלים כמו: ירקות קלויים, פטריות פורטובלו שלמות על הגריל ונתחי עוף מתובלים.
מחיר: 90 ש"ח.

 

לעוד כתבות של עז תלם בעולם היין:

10 רעיונות למנות שאפשר לבשל עם יין

ג'וב החלומות - ראיון עם יועץ יין

סקירת יינות מחוזקים

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.