גואקמולה בצ'יק

 
גוואקמולה
גוואקמולה צילום: fotolia
 
עודכן 17:32 04/05/2014
איתמר דבידוב

הגווקאמולה, מאכל רחוב מקסיקני קלאסי, נכנס למטבח הישראלי ואומץ באהבה רבה. הרי מה יכול להיות רע בממרח אבוקדו עם הרבה בצל, שום וחריף?

 
 
 
 
 

זן האבוקדו משנה את הטעם ואת אופן ההכנה. הטוב ביותר הוא זן ההאס, אך אם אין להשיג אותו, מומלץ להוסיף למתכון כמה כפיות של שמן זית

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 6-8 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:


2 אבוקדו בשלים מזן האס


1 עגבנייה בשלה, קצוצה


½ כפית מלח


1/3 כוס מיץ לימון או ליים סחוט טרי


2-4 כפות עלי כוסברה, קצוצים גס


1-2 כפות צ'ילי חלפניו טרי או כבוש, קצוץ לקוביות קטנות


אופציה : ½ כוס סלסה ורדה Salsa Verde מוכנה (להשיג במרכולים או בחברת טרז פזוס) 


1/2 בצל, קצוץ דק


1 שן שום קטנה, כתושה


 

אופן הכנה:

 

  • מעבירים את העגבניה הקצוצה למסננת ומפזרים עליה את המלח.
  • מניחים במקרר לחצי שעה לניקוז הנוזלים.
  • מוציאים את תוכן האבוקדו בכף, לקערה בינונית.
  • מתבלים מיד במיץ הלימון או הליים, מועכים מעט בעזרת מזלג.
  • מוסיפים את העגבניות, החלפניו והכוסברה לקערה עם האבוקדו. מערבבים.
  • במידה ומשתמשים בסלסה ורדה, או הבצל ו/או השום, מוסיפים אותה כעת.
  • מערבבים ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים ומגישים בטמפרטורת החדר.
  • מגישים עם טורטיה צ'יפס -  או כפי שהם נקראים במקסיקו: טוטופוס.
  •  
    עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
     
    רשימת קניות
    רשימת קניות
    המרת מידות
    המרת מידות
    טבלת קלוריות
    טבלת קלוריות
    הדפס מתכון
    הדפס מתכון
    שלח לחבר
    שלח לחבר
    xxx
     
    פעולות אחרונות
     
     
     
    תגובות
    הוסף תגובה 0 תגובות
    הוספת תגובה
    מאת
     
    נושא
     
    תוכן
     
     
    תודה! תגובתך התקבלה.
    התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.