עוגת גבינה עם מרנג לוטוס רך

 
עוגת גבינה עם מרנג לוטוס רך
עוגת גבינה עם מרנג לוטוס רך צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
 
עודכן 10:50 11/05/2014
אנה שפירו

הקונדיטורית אנה שפירו -שעבדה במטבחים של כתית, טוטו והסושל קלאב - חולקת איתנו מתכון טעים לעוגת גבינה עם מרנג לוטוס רך וממכר

 
 
 
 
 

מלית הגבינה מתובלת רק במעט וניל. לעומתה לבסיס הפריך ולמרנג העליון יש טעם דומיננטי בזכות עוגיות הלוטוס הקרמליות והמתובלות. חשוב לאפות את העוגה בתבנית אדים ולתת לה להתייצב לילה במקרר

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | תבנית עגולה 22 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 
 
על השולחן, גיליון מאי 2014
על השולחן, גיליון מאי 2014 צילום: על השולחן

מצרכים לבסיס:

 

300 גרם ביסקוויטים פתי בר טחונים לפירורים


100 גרם (1/4 צנצנת) ממרח לוטוס


50 גרם חמאה מומסת


 

לעוגה:
140 גרם (1/2 מיכל + כף שטוחה) גבינת שמנת 30%


1 מיכל (225 גרם) גבינת פילדלפיה


100 גרם (1/2 כוס) סוכר


קליפה מגוררת מ-1/4 לימון


מעט תמצית וניל איכותית


45 מ"ל (3 כפות) שמנת מתוקה


חלמון + 2 חלבונים מביצים גדולות


 

למרנג לוטוס רך:
3 חלבונים מביצים בינוניות


200 גרם (1 כוס) סוכר


50 גרם (2 כפות) ממרח לוטוס


 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את כל החומרים. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בכף יד.
  • אופים 10 דקות ומצננים.
  • מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות.
  • מכינים את העוגה: שמים גבינות, סוכר, קליפת לימון ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וחלמון ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת.
  • מקציפים חלבונים בקערת מיקסר נקייה לקצף יציב אך לא יבש ומקפלים אותו לתערובת הגבינות.
  • יוצקים את התערובת לתבנית עם הבסיס.
  • מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר (למשל תבנית תנור) ובה מים חמים, אופים שעה.
  • בתום השעה מנענעים מעט את התבנית, אם המרכז עדיין נוזלי, אופים עוד 20 דקות עד שהעוגה רוטטת בצורה שווה (היא תתמצק בקירור).
  • מעבירים את העוגה ללילה במקרר ולאחריו מחלצים אותה מהתבנית בזהירות בעזרת סכין חדה.
  • מכינים מרנג לוטוס: מערבבים חלבונים וסוכר בקערה מעל בן מארי כ-10 דקות עד שהסוכר נמס.
  • מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים 5 דקות עד שהקערה קרה למגע והמרנג יציב.
  • מוסיפים ממרח לוטוס וממשיכים להקציף עד שהממרח נטמע במרנג.
  • מורחים את המרנג על העוגה בצורה אחידה, שורפים אותו בעזרת מבער קטן (ברנר) מכל הכיוונים ומגישים.
  • שומרים במקרר (אפשר גם לוותר על השריפה במבער, אלא שבלעדיה המרנג עלול לנזול מהצדדים).

 

 
 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.