כדורי טראפלס פטל על מקל

 
כן, זה גם אכיל! כדורי טראפלס פטל על מקל
כן, זה גם אכיל! כדורי טראפלס פטל על מקל צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 08:16 12/05/2014
אורן גירון

אורן גירון חולק איתנו מתכון מתוק ויפה לכדורי טראפלס קטנים וטעימים עם מחית פטל שאפשר להגיש על מקל! רעיון טעים ומרשים

 
 
 
 
 

שלום לכולם,

 

נראה לי שאין מתכון פשוט יותר מהכנה של טראפלס.

המסה משותפת של שוקולד ונוזל, צינון ועיצוב לכדורים או קוביות.

הטראפלס שלנו היום יהיו מעט יותר מושקעים ומוגשים על מקל.

על מנת לקבל תערובת גנאש, שהיא בסיס הטארפלס, טובה ואחידה עלינו לייצר אמולסייה חלקה. השילוב בין השומן (שוקולד) לנוזל (שמנת, מחית פרי או כל נוזל אחר) אמור להתקבל קטיפתי. הסוד הוא בתהליך ההכנה המשלב הוספה הדרגתיתי של החומרים זה לזה וסיום האיחוד על ידי טחינה עם בלנדר מוט.

 

את הטראפלס הללו ניתן להכים כמעט בכל טעם. החליפו את מחית הפרי  במחית פרי אחרת או נוזל אחר (קפה למשל) ותהנו ממתכון בסיס מעולה. ציפוי הטראפלס אינו חובה. הוא מעניק גימור ומראה נהדרים- אך תוכלו גם להגישם כך או בציפוי אבקת סוכר/קקאו/קקוס קלוי וכו'.

 

שתהיה לכם הכנה מהירה וטעימה,

אורן גירון

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | תבנית 20X20 | רמת קושי: קל

 

מצרכים לגנאש:

 

450 גרם שוקולד לבן


100 גרם מחית פטל טרי, מסוננת


50 גרם חמאה רכה


 

לציפוי:

80 גרם חמאה


30 גרם שמנת מתוקה


250 גרם שוקולד לבן


50 גרם גלוקוזה


צבע מאכל אדום


שקדים קצוצים לציפוי

 
 

אופן הכנת הגנאש:

  • ממיסים מעל אדים את השוקולד, החמאה והמחית לתערובת אחידה וחלקה.
  • יוצקים לתבנית בגודל 20X20 ס"מ ומקפיאים.
  • משחררים את הגנאש מהתבנית וחותכים לקוביות של 2X2 ס"מ.
  • מגלגלים כל ריבוע לכדור חלק ומחזירים למקפיא.
  • לציפוי: ממיסים את כל החומרים מעל באן מארי לתערובת אחידה וחלקה.
  • טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומעבירים לכלי צר וגבוה (ספל מאג למשל).
  • נועצים בכל כדור מקל וטובלים בציפוי.
  • מסירים עודפים ומפזרים מעט שקדים קצוצים.
  • חוזרים על הפעולה עם יתרת הכדורים.
  • שומרים בקירור או במקפיא.
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עוד מתכוני קינוחים מרשימים? נסו את אלה:


עוגת ז'רבו - שכבות שמרים, אגוזי מלך ושוקולד

עוגת שכבות שוקולד

קרמבו ביתי עם אוריאו

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.