צפו: איך מכינים כנאפה ביתית

 
עודכן 16:06 29/05/2014
שף חגי לרנר. צילום ועריכה: אלי שרם

זה תמיד מרגש להגיע לדוכן כנאפה: הריח, הטעם והביס שמפצפץ את כל אטריות הקדאיף. שף חגי לרנר מבית הספר "בישולים" מראה לנו איך להכין כנאפה בבית בקלות עם טריק קטן שעושה את כל ההבדל

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | מנה אחת גדולה | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לגבינה:

 

1 ליטר חלב


150 מ"ל שמנת מתוקה


50 גרם יוגורט


50 מ"ל חומץ


1/2 כף שטוחה מלח


 

לסירופ:

 

200 גרם סוכר


200 גרם מים


1 כף מי ורדים/ פריחת הדרים/ מי זהר


קליפת תפוז


קליפת לימון


 

לכנאפה:

 

250 גרם אטריות קדאיף (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות)


125 גרם חמאה מזוקקת


30 גרם פיסטוקים קלויים ושבורים


 
 

מכינים את הגבינה:

  • מכינים מראש קערה גדולה ועליה מסננת עם חורים גדולים. על המסננת מניחים חיתול בד (ניתן לרכוש בבתי מרקחת או בסופר-פארם).
  • מביאים חלב ושמנת, תוך כדי בחישה, עד לסף רתיחה (אם יש ברשותכם מד-חום לבישול, תגיעו עד ל-94 מעלות).
  • מוסיפים את היוגורט ובוחשים בעדינות.
  • מוסיפים את החומץ תוך ערבוב איטי עד שמי הגבינה הופכים לצלולים וזהבהבים.
  • מוסיפים מלח ומערבבים.
  • מעבירים את כל התערובת לחיתול לניקוז הנוזלים ומצננים מעט.

מכינים את הסירופ:

  • בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים
  • מוסיפים מי ורדים/הדרים/זהר ושומרים חמים.

מכינים את הכנאפה:

  • ממיסים חמאה במחבת.
  • שופכים את החמאה המומסת על אטריות הקדאיף ומעסים עם הידיים עד שהכל שומני.
  • מחממים מחבת בקוטר 26 ס"מ.
  • משטחים חצי מכמות האיטריות על המחבת תוך כדי הידוק.
  • מסדרים מעל את הגבינה בשכבה אחידה ומעליה את יתרת האיטריות.
  • מטגנים במשך 5-6 דקות על להבה בינונית-נמוכה, עד הזהבת החלק התחתון.
  • הופכים את הכנאפה על צלחת.
  • מחזירים למחבת ומטגנים את הצד השני עד להזהבה.
  • מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הסירופ.
  • מפזרים פיסטוקים ומגישים.

 

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.