מקלות גבינה ממכרים ביותר

 
טעים ברמת האסון. מקלות גבינה
טעים ברמת האסון. מקלות גבינה צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 12:43 25/05/2014
אפרת ליכטנשטט

אפרת ליכטנשטט חולקת איתנו רעיון מדליק וטעים לנשנוש בתחילת הארוחה או מתנה מעולה כשבאים להתארח בחג. מקלות גבינה וקארי או טימין שאי אפשר להפסיק לאכול

 
 
 
 
 

הנה מתכון מושחת מהיסוד, אבל אין לכם שום ברירה אלא להכין אותו. למה? כי זה טעים ברמת אסון! וגם - מתנה מעולה כשבאים להתארח בחג! מדובר על מתכון למקלות גבינה וקארי או טימין שמבוסס על המתכון הזה

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 20-25 מקלות ארוכים | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:


1 ו-3/4 כוס קמח (אפשר להשתמש בכוס קמח רגיל והשאר קמח כוסמין או מלא!)


1 כפית מלח


1/2 כפית פלפל


1 כפית קארי (האבקה הצהובה) או אם אתם לא בעניין של קארי - כמה ענפים של טימין טרי


100 גרם חמאה רכה מאד* (אבל לא מומסת)


220 גרם גבינת קצ'קבל (או כל צהובה שטעימה לכם - צ'דר, קצ'וטה ואפילו עמק - אבל עדיף גבינה עם טעם מגניב)


2 כפות מים


עוד קצת קמח לקימוח משטח העבודה


 

 
צילום : אפרת ליכטנשטט
 

* שכחתם להוציא חמאה? - חממו אותה 10-20 שניות במיקרוגל בכלי מתאים - אבל לא יותר מזה כדי שלא תהפוך לנוזלית.

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים נייר אפייה.
  • לקערה גדולה מנפים את הקמח והתבלינים (לא את הטימין).
  • מערבבים לפיזור שווה של התבלינים.
  • מוסיפים את החמאה הרכה ואת הגבינה ומתחילים ללוש עם הידיים.
  • בהתחלה זה לא נראה הגיוני אבל לאט לאט זה מתחיל להתגבש לבצק.
  • מוסיפים את המים ומעבדים שוב.
  • יוצרים כדור ומעבירים אותו למשטח מקומח.
  • לשים עוד כדקה עד שהבצק חמוד ואחיד.
  • פורשים על השיש נייר אפייה, מפזרים מעט קמח ומעבירים אליו את הכדור.
  • מועכים את הכדור ויוצרים מלבן שמנמן, בעובי 2-3 ס"מ.
  • מתחילים לרדד את המלבן בעדינות לכל הכיוונים, עם הידיים מסדרים אותו כל פעם בחזרה לצורת מלבן (הוא נוטה להפוך לאליפסה) מרדדים עד לעובי של 0.9 מ"מ.
  • -אם בחרתם באופצייה של הטימין - עכשיו מפזרים את הטימין על הבצק ומעבירים עוד רידוד כדי שהוא יכנס קצת לבצק.
  • מקפלים את הנייר סביב המלבן ושולחים למקרר לרבע שעה.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים את הבצק עם הנייר על תבנית של תנור.
  • עם גלגלת של פיצה או עם סכין חדה חותכים למקלות ארוכים.
  • כשהכל חתוך מפרידים בין המקלות ויוצרים רווחים קטנים ביניהם (הם לא גדלים הרבה בזמן האפייה).
  • אופים על 200 מעלות (טורבו) כ 15-18 דקות.
  • המקלות מוכנים כשהם זהובים וקשים.
  • הוציאו אחד ושברו אותו - אם הוא יבש בפנים - הוא מוכן.
  • מצננים את המקלות לגמרי - לפני שמאחסנים אותם בקופסא אטומה.
  • נשמר טעים עד שבוע בטמפרטורת החדר.
 
צילום : אפרת ליכטנשטט
 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים מלוחים עם גבינה? נסו את אלה:

מאפה בצק עלים, גבינות ועגבניות שרי

בייגלה ירושלמי במילוי כרישה וריקוטה

פשטידת גבינות עם כרישה ופטריות

 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.